Cautare


10 Mai 2016
Romania intra in campania europeana „Spune DA energiei eoliene”

Indemnul organizatorilor este: „Fii un hipster energetic!”

Sectorul energiei regenerabile din Romania lanseaza campania „Spune DA energiei eoliene”, prin care urmareste sa informeze societatea romaneasca despre beneficiile sociale, de mediu si economice ale energiei eoliene, precum si a celorlalte surse de energie regenerabila. Campania face parte dintr-o ampla miscare europeana, lansata anul trecut in Spania, la care au aderat deja Marea Britanie, Italia, Franta si Polonia. In Romania, campania este coordonata de PATRES – Organizatia Patronala a Producatorilor de Energie din Surse Regenerabile. 
Energia eoliana, alaturi de alte surse regenerabile de energie, precum cea solara, microhidroelectrica si biomasa, reprezinta cele mai performante  surse de energie: reduc nevoia de importuri de combustibili fosili, contribuie la scaderea dependentei energetice si nu emit in atmosfera CO2 sau alte gaze cu efect de sera. 
Circa 18% din consumul de energie electrica al Romaniei provine din surse regenerabile, nepoluante. Energia eoliana reprezinta 11% din energia livrata in retele de producatorii cu unitati dispecerizabile, potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si Transelectrica.
Investitiile in sectorul regenerabilelor, o contributie majora avand energia eoliana, au  redus pretul en-gros al energiei electrice cu cel putin 66 lei/MWh, dupa cum reiese din Raportul anual al ANRE pe 2014 (disponibil aici).
Cu cele peste 85 de parcuri eoliene in functiune in Romania, sectorul energiei eoliene are un impact major asupra economiei, investitiile in energia eoliana totalizand peste 4,5 miliarde de euro.
Pentru a familiariza romanii cu beneficiile importante aduse de energia eoliana, campania „Spune DA energiei eoliene” se concentreaza in jurul platformei interactive http://www.yestowindpower.com/ro, adresata publicului larg. Pe langa aflarea de informatii avizate, cei care acceseaza platforma pot sa-si prezinte punctele de vedere asupra unui continut actualizat constant si care include rapoarte, video-uri si cercetari stiintifice. 
in sprijinul lor vine si „Hipsterul energetic”, personajul din centrul campaniei. Video-ul „Hipsterul energetic” este disponibil aici.
Campania a fost lansata in 2015, in Spania, de catre Asociatia Spaniola de Energie Eoliana (AEE), cu sprijinul unor companii precum EDP Renováveis, Acciona, Bora Wind, Enercon, Gamesa, GES, GDES Wind, IM Future, Schaeffler Iberia, Siemens, Spares in Motion, Vestas si Zecsa, alaturi de asociatiile Aeolican, AEPA si EolicCat.
Organizaţia Patronala a Producatorilor de Energie din Surse Regenerabile din Romania – PATRES,  coordonatorul  campaniei „Spune DA energiei eoliene” in Romania si-a inceput activitatea in anul 2014. in momentul de fata, din organizaţie fac parte 91 de companii, producatori de energie din tot spectrul regenerabilelor – solar, eolian, hidro si biomasa - reprezentand companii care au la un loc o putere instalata de aproximativ 800 MW, cu investitii in domeniul energiei de 
aproximativ 1,2 miliarde de euro.
Mai multe informatii despre PATRES: www.patres.org. 

Sursa: www.vitrina.ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate