Cautare


16 August 2016
Studiu Epson: Companiile europene nu valorifica tehnologiile eficiente pentru consumul de energie

Desi constrangerile legate de costuri si sustenabilitate pun presiune asupra organizatiilor, doar 23% dintre companiile europene inteleg potentialul pe care il au tehnologiile eficiente energetic asupra afacerilor 56% dintre companii vor trece la imprimarea inkjet pentru reducerea consumului de energie si un impact mai redus asupra mediului

Doar 23% dintre companiile europene utilizeaza calculatoare si imprimante eficiente energetic, chiar daca 68% declara ca aspectele legate de mediu sunt din ce in ce mai importante pentru organizatiile lor, potrivit noului studiu Epson asupra sustenabilitatii, realizat pe 500 de companii europene.
 
Scopul studiului a fost de a analiza importanta dezvoltarii sustenabile si influenta acesteia asupra deciziilor de achizitii IT. Cercetarea a fost realizata pentru Epson de Quocirca, o companie europeana de cercetare si analiza care a intervievat manageri IT si directori de achizitii atat din companii mari[1], cat si din companii mici si mijlocii[2], active in domenii precum retail, servicii financiare, educatie si sectorul public.
 
Diferente clare de abordare au fost observate intre companiile mari si IMM-uri: 74% dintre companiile mari au afirmat ca dezvoltarea sustenabila reprezinta o prioritate, fata de 33% dintre IMM-urile care au precizat acelasi lucru. in mod surprinzator, doar jumatate dintre companiile europene (53%) au declarat ca acest lucru e important in ansamblu.
 
Masuri de protectie a mediului, cum ar fi reciclarea hartiei, iluminatul cu un consum redus de energie si cresterea eficientei energetice sunt des intalnite in cazul companiilor analizate. Diferentele evidente apar in gradul de utilizare a solutiilor IT eficiente energetic, in functie de dimensiunea organizatiei. Astfel, 39% dintre companiile mari sunt mult mai dispuse sa utilizeze solutii IT eficiente energetic, comparativ cu 8% dintre IMM-uri, care considera ca pretul este principala bariera.
 
Rob Clark, Senior Vice President Epson Europe, declara: „Desi IMM-urile percep sustenabilitatea ca pe un cost si nu ca pe o oportunitate, contrariul e adevarat de multe ori. Trecerea de la imprimantele  laser la cele cu cerneala, de exemplu, poate ajuta companiile sa obtina economii de energie de pana la 96%, reducerea emisiilor de CO2 cu pana la 92% si o reducere a cantitatii de deseuri de pana la 95%[3]. Prin urmare, se obtine nu numai o eficientizare a costurilor, ci si o eficientizare a energiei.”
 
Mai mult de jumatate dintre respondenti (56%) declara ca intentioneaza sa faca trecerea la imprimarea cu jet de cerneala in urmatoarele 12 luni, insa studiul a relevat ca pe piata inca exista conceptii gresite. 74% dintre persoanele intervievate au spus ca printarea cu jet de cerneala reprezinta „cea mai ieftina” alegere intre inkjet si laser si doar 37%, respectiv 36% dintre respondenti au declarat ca tehnologia inkjet are „un impact redus asupra mediului” si „utilizeaza mai eficient energia.”
 
in prezent, organizatiile sunt supuse unor presiuni foarte mari, deoarece trebuie sa respecte reglementarile si standardele nationale si europene privind dezvoltarea durabila. Conform rezultatelor studiului, companiile mari sunt la curent cu recomandarile europene in privinta mediului (55%), cum ar fi Ghidul Achizitiilor Publice Ecologice (Green Public Procurement - GPP) si sunt dispuse sa investeasca in angajarea unui expert in dezvoltare durabila. 57% dintre companiile mari intervievate au declarat ca au angajat experti in dezvoltare durabila, comparativ cu doar 9% dintre IMM-urile care au precizat acelasi lucru.
 
Louella Fernandes, Associate Director, Quocirca, subliniaza: „Companiile care vor pune accent pe sustenabilitate vor continua sa aiba succes. Doar 18% dintre IMM-uri sunt dispuse sa cheltuiasca mai mult pentru imbunatatirea eficientei energetice. Cu toate acestea exista pe piata produse si servicii simple, flexibile si eficiente din punctul de vedere al costurilor.”
 
Rob Clark conchide: „IMM-urile europene pot opta in prezent pentru solutii care sa le ajute sa faca tranzitia catre echipamente ecologice, fara povara unor resurse sau investitii suplimentare. Un exemplu il reprezinta serviciile de management al documentelor (Managed Print Service - MPS), cum ar fi Epson Print 365 care, pe baza unui contract de leasing de servicii, ajuta organizatiile sa controleze si sa optimizeze procesele de printare, aliniindu-se astfel obiectivelor de mediu ale organizatiilor.”
 
Participantii la studiu care in prezent folosesc solutii MPS au confirmat numeroasele avantaje pe care aceste solutii le aduc companiilor. Per ansamblu, cele mai intalnite aspecte de care tin cont companiile sunt fiabilitatea mai buna a dispozitivelor, impactul redus asupra mediului, imbunatatirea securitatii documentelor si consumul redus de energie.
 
Conform analizei, au mai fost observate diferente la nivel regional si sectorial, Germania fiind lider in practicile de dezvoltare durabila; de altfel, 84% dintre organizatiile germane au spus ca dezvoltarea durabila este destul de importanta sau foarte importanta, comparativ cu 66% dintre organizatiile din Marea Britanie. Din perspectiva sectoriala, sectorul educational s-a aratat cel mai deschis in a implementa practici de sustenabilitate, 63% dintre respondenti afirmand ca „merita, chiar daca presupun costuri mai mari”, comparativ cu doar 23% din sectorul serviciilor financiare, care au declarat acelasi lucru.
 
Despre Epson
Epson este un lider global in tehnologie, dedicat conectarii oamenilor, lucrurilor si informatiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte si precise. Avand o gama de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneala si sisteme de imprimare digitala pana la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenti, sisteme de detectie si roboti industriali, compania se concentreaza asupra stimularii inovatiilor si depasirii asteptarilor clientilor in ceea ce priveste imprimantele cu jet de cerneala, comunicarea vizuala, echipamentele portabile si robotica.
 
Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 67.000 de angajati in 90 de companii din intreaga lume si se mandreste cu contributiile aduse comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.
 
Despre Epson Europe
Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia si Africa. Cu 1.700 de angajati, vanzarile Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de Euro. http://www.epson.ro
 
Programul „Viziunea ecologica 2050”  
 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate