Cautare


Japonia recicleaza telefoanele vechi pentru a face medalii pentru Jocurile Olimpice din 2020
17 Februarie 2017 Mediu

Japonia recicleaza telefoanele vechi pentru a face medalii pentru Jocurile Olimpice din 2020

Guvernul japonez are planuri mari pentru telefoanele uzate.

Oamenii sunt rugati sa isi doneze telefoanele mobile vechi sau nedorite. Acestea vor fi folosite pentru a crea medaliile care vor fi acordate in cadrul Olimpiadei din 2020. 

Nu, asta nu inseamna ca medaliile vor arata ca niste telefoane Nokia 3310. Aurul, argintul si bronzul vor fi extrase din telefoane si aceste metale vor fi folosite pentru medalii, raporteaza Reuters. 

Aceasta nu este prima data cand gadget-uri vechi au fost refolosite pentru a crea medalii olimpice. Medaliile folosite in Jocurile Olimpice din Vancouver si a Jocurilor Paralimpice de Iarna 2010 au fost create tot din metale recuperate din tehnologia nedorita. 

Japonia va incepe sa raspandeasca cutiile pentru donatii in luna aprilie. 

Proiectul are un avantaj evident pentru mediu, insa are ca si obiectiv si reducerea poverii economice pe care o implica gazduirea Jocurilor Olimpice. Jocuri care sunt de asteptat sa coste aproximativ 16,8 miliarde de dolari. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate