Cautare


09 Februarie 2018
Iridex a prezentat solutii smart pentru domeniul public

Stiati ca fiecare cetatean al Uniunii Europene produce in medie circa jumatate de tona pe an de deseuri menajere? Iar in Uniunea Europeana traiesc peste 500 de milioane de cetateni. In plus, pe langa deseurile menajere, exista circa 900 de milioane tone de deseuri rezultate din constructii, precum si 95 de milioane de tone de deseuri produse in sectoarele de mediu si energie. Toate aceste cantitati de deseuri au un impact enorm asupra mediului, provocand poluarea, gaze cu efect de sera, precum si pierderi importante de materie prima.

Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex - lider in tehnologii de mediu, constructii civile si industriale, a prezentat noi solutii de management eficient al deseurilor in cadrul primei editii de anul acesta a Caravanei Smart City desfasurate saptamana trecuta la Deva.
In cadrul evenimentului, Iridex a realizat o trecere in revista a cerintelor pe care trebuie sa le indeplineasca Romania prin angajamentele luate in fata Uniunii Europene, cerinte prevazute in Planul National de Gestionare a Deseurilor (PNGD) aprobat in ianuarie 2018. Reprezentantii companiei Iridex au prezentat realizarile companiei in domeniul compostarii, prin construirea a 30% dintre statiile de compostare din Romania, precum si a pregatirilor pentru implementarea digestarii anaerobe pentru atingerea de catre Romania a tintei de reducere a depozitarii deseurilor cu 50% pana in 2020. 

Judetul Hunedoara, care acopera si zona defavorizata Valea Jiului, reprezinta o zona cu prioritate in implementarea de proiecte care sa sustina dezvoltarea regionala, precum si zona de schi din jurul statiunii Straja, zona cu potential de dezvoltare turistica. O alta regiune care necesita masive investitii pe partea de eficienta energetica o reprezinta CET Mintia.

La evenimentul de la Deva au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale, prefectul judetului Hunedoara, dl. Fabius Tiberiu Kiszely, Presedintele Consiliului Judetean dl. Mircea Flaviu Bobora, administratorul public al judetului, dl. Dan Stoian, precum si circa 50 de primari, viceprimari si adminstratori publici din tot judetul, fiind interesati de solutiile smart prezentate de Iridex. Printre solutiile prezentate, de un interes deosebit s-au numarat solutiile de eficientizare a iluminatului cu LED, reprezentantii Iridex fiind invitati la primariile din comunele hunedorene pentru detalierea si demonstratia solutiilor. 

Tot in cadrul Caravanei Smart City de la Deva, au fost prezentate solutiile de eficienta energetica dezvoltate de Iridex in parteneriat cu General Electric si Kapsch. Aceste sisteme au in vedere sistemele moderne de iluminat cu LED, precum si senzoristica si informatizarea instalatiilor din cladiri, solutii care permit ca Romania sa respecte angajamentul de reducere a consumului de energie cu 20% pana in 2020.

O alta solutie de gestionare inteligenta a deseurilor dezvoltata de Iridex in parteneriat cu Telekom, este solutia care poate identifica gradul de umplere al fiecarui container si a fiecari pubele, putand fi principiul “platesti cat arunci” si, mai mult decat atat, poate eficientiza traseul de colectare a acestor deseuri. 

Cele mai bune tehnici de management al deseurilor
Conform reglementarilor Comisiei Europene, au fost delimitate la nivel european cele mai bune tehnici de management al deseurilor disponibile, care sunt denumite generic BAT (Best Available Techniques). In Uniunea Europeana exista peste 1400 de instalatii de management al deseurilor, iar in Romania suntem la inceputul reglementarii si al educatiei corespunzatoare in privinta acestei teme extrem de sensibile a managemetului inteligent al deseurilor, compania Iridex fiind pregatita pentru implementarea celor mai eficiente solutii pentru smart waste management. 

In acest moment, unul dintre putinele depozite din Romania care aplica in practica recomandarile BAT europene este cel al Iridex de la Chiajna. La acest depozit, gazele de depozit sunt captate si transformate in energie electrica, in timp ce calitatea aerului este monitorizata permanent, deseurile care intra in depozit sunt sortate, deseurile biodegradabile sunt biostabilizate intr-o instalatie de compostare cu membrana semipermeabila, iar levigatul este colectat si tratat intr-o statie de epurare cu osmoza inversa.

Depozitul de la Chiajna proceseaza zilnic circa 1200 de tone de deseuri municipale si este singurul depozit de deseuri din Bucuresti care aplica in practica curenta recomandarile cuprinse in ghidurile BAT pentru domeniu. Experienta specialistilor Iridex si calitatea proiectelor realizate reprezinta o garantie al profesionalismului in implementarea solutiilor smart in domeniul public. 
 
Despre IRIDEX

Infiintat in urma cu peste 25 de ani, Iridex Group are peste 700 de angajati si o cifra de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu actionariat exclusiv romanesc, grupul executa lucrari de infrastructura la cel mai inalt standard de calitate. Iridex Group distribuie produse necesare in lucrari de constructii civile si industriale in tara si strainatate, lucrari de imbunatatiri funciare, gestiunea integrata a deseurilor, proiectare si exploatare de depozite ecologice municipale pentru deseuri nepericuloase. Iridex implementeaza proiecte de pionierat in diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabila, instalatii de producere de energie electrica din biogaz s.a. Mai multe detalii la: www.iridexplastic.ro 

Sursa: www.1pr.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate