Cautare


01 Martie 2018
Roma vrea sa interzica diesel-urile pana in 2024, pentru a reduce congestia si poluarea

Poluarea nu afecteaza doar aerul, ci si monumentele amplasate in jurul orasului.

Roma nu a fost construita intr-o zi. Nu a fost construita nici cu gandul la masini si la emisii diesel, de aceea orasul isi doreste sa instituie o interdictie, pentru a ajuta la curatenie si pentru a-si pastra istoria. 

Roma intentioneaza sa interzica diesel-urile din centrul orasului pana in 2024, a raportat Reuters, citand comentariile primarului orasului, Virginia Raggi, prin intermediul paginii sale de Facebook. "Daca vrem sa intervenim serios, trebuie sa avem curajul de a adopta masuri puternice", a scris Raggi. "Trebuie sa actionam asupra cauzelor, iar nu doar asupra efectelor". 

Reuters a subliniat ca situatia Romei este interesanta, in sensul ca orasul nu are o industrie majora, asa incat problema poluarii se datoreaza aproape in intregime strazilor aglomerate si emisiilor de combustibili. S-a incercat impunerea unor interdictii si in trecut, atunci cand poluarea devenea prea puternica, intre masuri numarandu-se interzicerea circularii autovehiculelor in functie de numerele de inmatriculare, insa acest interdictii au fost slab aplicate si usor de incalcat de catre oameni.

Roma este plina de monumente de nepretuit, multe dintre acestea susceptibile la daune cauzate de poluare. Ministrul italian al culturii a estimat ca 3.600 monumente din piatra si 60 de sculpturi din bronz risca "deteriorari serioase" din cauza poluarii aerului.

Cu aproximativ doua treimi din masinile noi din Italia de anul trecut avand motoare diesel, problema nu va disparea de la sine, asa incat se impune luarea unor masuri. 

Marti, o instanta germana a decis ca oraselor li se permite sa instituie interdictii individuale diesel. Orasele din intreaga lume, cum ar fi Paris si Mexico City, analizeaza astfel de masuri, incercand sa reduca poluarea cauzata de emisii.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate