Cautare


04 Aprilie 2018
Ora Pamantului 2018: romanii promit sa aiba mai multa grija de natura si solicita acelasi lucru autoritatilor

Ora Pamantului a fost marcata anul acesta in peste 180 de tari, in 7000 de orase, de catre peste 18,000 de cladiri simbol care au stins lumina timp de o ora si milioane de oameni care au luat parte la cea mai mare miscare de mediu din toate timpurile. in Romania, iubitorii de natura au trimis scrisori simbolice naturii sau padurilor, apelor, ursilor bruni, rasilor, caprelor negre, zimbrilor, bufnitelor, in special.

„Inca o data, oamenii au transmis un mesaj prin Ora Pamantului", a declarat Marco Lambertini, Director General WWF International. „Participarea record la aceasta editie a Earth Hour, de la cladiri simbol, la timeline-ul din social media, este un memento puternic ca oamenii doresc sa se conecteze cu natura. Oamenii cer acum angajamentul de a opri schimbarile climatice si pierderea biodiversitatii. Mizele sunt mari si avem nevoie de masuri urgente pentru a proteja sanatatea planetei pentru un viitor sigur pentru noi si pentru toate vietuitoarele de pe Pamant".
 
#Connect2Earth – iubitorii de natura au scris mesaje simbolice adresate naturii
 
Ora Pamantului a marcat anul acesta momentul in care sute de oameni si-au propus sa se impace cu natura.  Pe parcursul lunii martie s-a discutat despre importanta biodiversitatii, o conversatie la care iubitori de natura din toate colturile tarii au luat parte, fie prin activitati organizate de Ora Pamantului, pe 24 martie, fie online, pe ora-pamantului.ro/impreuna si sub #connect2earth. La evenimentul organizat de WWF in Bucuresti, participantii au semnat o scrisoare adresata naturii, pe care o redam integral mai jos.
 
Draga mea Natura, 
 
Nu imi este usor sa astern aceste randuri, dar trebuie sa o fac. stiu ca relatia noastra sufera si ca este din vina mea. Mi-am construit viata in jurul tau si nici macar pentru o clipa nu am stat sa ma gandesc daca tie iti este bine. Cand tu m-ai hranit eu am infulecat. Cand tu mi-ai potolit setea, eu te-am secat. Tu mi-ai oferit libertate, iar eu te-am ingradit.  Pentru asta, imi pare rau.
 
Mi-am insusit tot ce ai tu mai pretios si am considerat ca mi se cuvine. Nu am tinut cont ca esti mama pentru toti si ca darurile tale trebuie impartite. Mi-a placut sa cred ca sunt conectat la totul in jurul meu, fara sa imi dau seama ca am ratat cea mai importanta conexiune: cu tine. 
 
Lucrurile nu pot ramane asa intre noi, iar schimbarea mi-este legamant. Cu ocazia Orei Pamantului, vreau sa iti demonstrez ca eu ma pot schimba ca tu sa nu fii nevoita. Vreau sa cunosc mai multe despre tine, vreau sa petrecem mai mult timp impreuna, vreau sa ne bucuram unul de celalalt cat mai mult. Vreau sa acord mai multa atentie nevoilor tale, pentru ca doar asa putem sa fim fericiti. 
 
Vreau sa fim mai conectati.
 
Mereu alaturi, 
Omul

Ora Pamantului – un eveniment care a reunit oameni de pe tot Globul

In Romania, localitatile care au marcat si anul acesta Ora Pamantului si au anuntat activitati sunt: Adjud, Arad, Aiud, Bacau, Brasov, Braila, Bistrita, Bucuresti, Buzau, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Deva, Drobeta Turnu Severin, Fagaras, Focsani, Iasi, Lugoj, Matca, Medias, Moinesti, Oradea, Onesti, Panciu, Pascani, Popesti Leordeni, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Sarat, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighisoara, Slatina, Suceava, Sulina, Targoviste, Targu-Jiu, Tecuci, Timisoara, Tulcea, Tulnici, Turda, Vulcan.
 
In plus, mai multe primarii si cladiri simbol din tara au stins lumina, iar in Capitala, cladirile principalelor institusii, printre care Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Palatul Victoria si Palatul CFR au ramas in bezna.
 
Din 2007, Ora Pamantului a mobilizat companii, organizatii, guverne si sute de milioane de oameni pentru a actiona pentru un viitor in armonie cu natura. Ora Pamantului 2019 va avea loc sambata, 30 martie 2019, la ora 20:30. ora locala. Pentru a afla noutati despre campanie, accesati http://ora-pamantului.ro/

Parteneri media: Digi World, Digi Life, Digi Animal World, Starcom.

WWF (World Wide Fund for Nature)

Infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizasii internasionale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de sari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Despre Earth Hour

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari ameninsari actuale, schimbarile climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Ora Pamantului.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. In 2010, 4.500 de orase din 128 de sari au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acsiune de mediu din toate timpurile. in prezent, comunitatea de sussinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 152 de sari. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org

Sursa: wwfdcp.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate