Cautare


22 Mai 2018
Iridex continua sa investeasca pentru reducerea emisiilor fugitive

Compania IRIDEX Group detine cele mai performante echipamente de protectie a mediului in functiune in acest moment in Romania si in Uniunea Europeana si continua sa aloce bugete semnificative investitiilor in tehnologii performante pentru ecologizare si pentru reducerea emisiilor, asigurand, astfel, confortul cetatenilor.

Unicat in Romania si utilizat destul de rar si in Europa, tunul canadian de diminuare a emisiilor fugitive, unul dintre echipamentele aflate in functiune la depozitul ecologic IRIDEX Chiajna, este foarte eficient in reducerea compusilor volatili in spatii deschise. Asa cum se cunoaste deja, gazul de depozit rezultat din fermentatia materiei organice este  recuperat si tratat la Iridex pentru a fi  transformat in energie electrica si termica, in conformitate cu obiectivele de tara privind valorificarea deseurilor si in accord cu planurile Uniunii Europene privind Economia Circulara. Pe langa biodesulfuratorul cu o eficienta de 98 la suta in reducerea concentratiei de hidrogen sulfurat din aer, Iridex  a  luat masuri de reducere a emisiilor fugitive si la nivelul altor potentiale surse din cadrul depozitului ecologic de la Chiajna, inclusiv la statia de sortare a deseurilor si la nivelul platformei de levigat. Nu in ultimul rand, IRIDEX se alatura cetatenilor in efortul de a identifica sursa de poluare a aerului in comuna Chiajna si in Sectorul 1 al Bucurestiului si va instala, prin investitie proprie, doua statii performante de monitorizare a calitatii aerului, unul in perimetrul depozitului ecologic si cel de-al doilea, in zona cartierelor care reclama disconfort.

TUNUL CANADIAN. Principiul de functionare al tunului canadian de diminuare a emisiilor fugitive este pulverizarea in aer a unor uleiuri esentiale ce diminueaza emisiile rezultate in urma procesului de depozitare si fermentare a deseurilor. CANON PRO2 este amplasat in zona activa a depozitului si „functioneaza prin captarea si neutralizarea moleculelor de miros neplacut”, asa cum explica directorul companiei Odor Control, furnizor al acestor solutii tehnologice in Romania. Functionalitatea CANON PRO2 este complet computerizata. Echipamentul are o capacitate de tratare de 300000 m3 de aer/ h (in medie), iar in dotarea sa exista si o statie meteo, care permite tratarea aerului pe directia vantului,  ceea ce-i sporeste eficienta atunci cand vantul bate catre zonele rezidentiale.

ANALIZOARELE. Cu o investitie de 100.000 de euro, Iridex va instala, pana in luna iunie a acestui an, un sistem performant de monitorizare, format din doua aparate de masura, care vor transmite date catre un post de prelucrare informatica. Un astfel de punct de masura este format din trei componente principale: analizorul (aparatul de masura), un sistem care arhiveaza, calculeaza si inregistreaza valoarea masurata de-a lungul unui interval de timp si un sistem informatic care colecteaza si prelucreaza toate aceste date. Optional, se poate adauga si cea de-a patra componenta - o statie meteo, care permite cuantificarea parametrilor meteorologici, variabile extrem de importante in modelarea dispersiei. Aceste aparate masoara concentratia de poluant in aerul ambiental si pune in evidenta si valorile pentru hidrogenul sulfurat. Pe baza valorilor masurate de fiecare dintre aceste aparate, in urma unor studii de dispersie, poate fi determinata probabilitatea locatiei unei surse de poluare. 

Despre IRIDEX

Infiintat in urma cu peste 25 de ani, IRIDEX Group are peste 700 de angajati si o cifra de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu actionariat exclusiv romanesc, grupul executa lucrari de gestiune integrata a deseurilor, proiectare si exploatare de depozite ecologice municipale pentru deseuri nepericuloase, constructii civile si industriale, lucrari de infrastructura la cel mai inalt standard de calitate. IRIDEX implementeaza proiecte de pionierat in diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabila, instalatii de producere de energie electrica din biogaz s.a. Prin instalatiile de sortare si tratare a deseurilor, prin depozitele pe care le administreaza, respectiv prin tehnologiile folosite in mod curent, IRIDEX Group deserveste o populatie de peste 1 000 000 de oameni din Romania. 

Din respect pentru comunitate, IRIDEX isi reafirma angajamentul pe termen lung in politicile de responsabilitate pentru mediu si are in vedere implementarea principiilor Economiei Circulare, folosind instalatii nepoluante fabricate in Uniunea Europeana, a caror activitate este monitorizata permanent si certificata. Mai multe detalii gasiti pe: www.IRIDEX.ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate