Cautare


29 Iunie 2018
De opt ani, elevii din Romania au grija de mediul inconjurator in care traiesc

Programul ecOprovocarea a ajuns la cea de-a 8-a editie 12.000 de elevi si profesori au desfasurat activitati de igienizare, de colectare si reciclare deseuri, plantare si amenajare spatii verzi in anul scolar 2017-2018

12.000 de elevi si profesori din toata tara si-au unit fortele pentru a ajuta la refacerea mediul inconjurator din Romania in anul scolar 2017 - 2018. Cea de-a 8-a editie a programului ecOprovocarea s-a incheiat cu rezultate remarcabile pentru participantii din 108 licee si 38 de judete.

La finalul celei de-a 8-a editii a programului ecOprovocarea, dezvoltat de asociatia pentru dezvoltare durabila ViitorPlus si sustinut de City Park Mall Constanta si TenarisSilcotub, liceenii au desfasurat targuri tematice pentru protectia mediului, activitati de igienizare, de colectare si reciclare deseuri, plantare si amenajare spatii verzi. 

In miile de ore de voluntariat din anul scolar 2017 - 2018, elevii si profesorii din scolile inscrise in program au reusit sa stranga peste 1.200 de saci de deseuri, au reciclat peste 60.000 de kilograme de deseuri, au plantat aproape 33.000 de puieti, dar si aproape 8.000 de plante ornamentale si arbusti pe spatiile verzi din orasele lor. Mai mult decat atat, liceenii au reusit sa organizeze si 176 de targuri educationale pentru protectia mediului.

Echipele de elevi si profesori care au obtinut cele mai bune rezultate la Concursul National din cadrul programului ecOprovocarea vor participa la urmatoarea Tabara ecOprovocarea.

„In acest an scolar, am vazut in elevii din toata tara inscrisi in program determinare si o dorinta foarte mare de a schimba soarta mediului inconjurator din Romania. Obiectivul nostru este de a forma lideri in domeniul protejarii mediului, iar liderii se formeaza inca de pe bancile scolii. Activitatile pe care elevii le fac pe parcursul anului scolar in cadrul programului ecOprovocarea sunt extra-scolare si an de an ne bucura rezultatele si implicarea de care elevii dau dovada in actiunile lor de voluntariat. Ceea ce ne dorim este sa contribuim la obiectivul pentru dezvoltare durabila stabilit de Natiunile Unite: educatie de calitate”, a declarat Lucia Cojocaru, Managerul Programului „ecOprovocarea” al Asociatiei ViitorPlus.

Programul ecOprovocarea a crescut si s-a imbunatatit de la an la an. in cei 8 ani de activitate, liceenii si profesorii coordonatori de echipe au adunat 97.000 de ore de voluntariat. in tot acest timp, ei au organizat 3.500 de evenimente de educatie ecologica, au reciclat 390.000 de kilograme de deseuri, au strans alti 4.700 de saci de deseuri din natura, au amenajat spatii verzi  si au plantat 117.000 de puieti. 

Programul ecOprovocarea este format din mai multe tipuri de activitati dedicate educatiei si voluntariatului in privinta mediului inconjurator: Cluburile ecOprovocarea desfasurate in comunitatile din Calarasi si Zalau, Concursul National, Tabara ecOprovocarea destinata echipelor de elevi si profesori care au avut cele mai bune rezultate in cadrul cluburilor si a Concursului National, Resursele online gratuite pentru profesori si ecObiblioteca elevilor in care acestia gasesc o colectie online de documentare, clipuri motivationale si inspirationale, flashmob-uri, desene animate, studii si statistici.

Mai multe detalii despre activitati, gasiti pe site-ul www.ecoprovocarea.ro , dar si in video-ul dedicat evenimentului: https://youtu.be/gb_Z_h4v3L4 .

Despre City Park
Inaugurat in 2008, City Park este principalul centru comercial din Constanta, cu un mix complet de optiuni de petrecere a timpului liber si branduri de shopping, peste 100 dintre ele fiind aduse in premiera pentru constanteni.

City Park Mall of Constanta se adapteaza in permanenta nevoilor clientilor sai, oferindu-le cea mai avansata experienta de shopping si divertisment din Constanta. Vizitatorii pot viziona filmele preferate in singurul cinematograf cu tehnologie 4Dx din oras si pot face sport intr-o sala ultramoderna World Class, dotata cu piscina semiolimpica si echipamente de ultima ora.

Fata de momentul deschiderii, galeria City Park Mall si-a dublat capacitatea inchiriabila la 51.700 de mp, gazduind in prezent peste 200 de branduri pentru toate categoriile de varsta si interese. City Park Mall se afla intr-un proces de reconfigurare, ce presupune extinderea zonei de food-court, dublarea spatiului de relaxare (seating area), precum si construirea a peste 250 de noi locuri de parcare, dispuse pe doua etaje.

Despre TenarisSilcotub
TenarisSilcotub – divizia de productie a Tenaris in Romania – este cel mai important producator roman de tevi fara sudura de diametre mici, utilizate in diverse aplicatii din industriile energiei, mecanica si auto. Cu o echipa de peste 1.700 de oameni in Romania, TenarisSilcotub are unitati de productie la Zalau, Calarasi si Campina. Prin programele sale de responsabilitate sociala, compania investeste in educatie, sanatate si mediu.
fb.com/TenarisSilcotub

Despre ViitorPlus
ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie non-profit cu o experienta de 12 ani in dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu. Principalele programe derulate sunt Atelierul de Panza, Recicleta, Harta Reciclarii, ecOprovocarea, BirouEco, Amenajarea eco-turistica a cascadei Bigar, Regenesys. Viziunea ViitorPlus: "Redescoperim impreuna legatura cu natura si investim in ceea ce lasam in urma noastra". Pentru mai multe informatii, vizitati pagina web:  www.viitorplus.ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate