Cautare


18 Martie 2019
Ora Pamantului: acum este momentul sa actionam!

Stingem lumina de Ora Pamantului (Earth Hour), pe 30 martie, de la ora locala 20:30

Ora Pamantului, cea mai mare miscare voluntara de mediu, va reuni inca o data milioane de oameni din intreaga lume care-si arata angajamentul fata de Planeta. Ora Pamantului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autoritati sa isi foloseasca puterea pentru a face schimbari la nivel personal, dar si la nivel global, incat sa protejeze natura de care depinde bunastarea si dezvoltarea umanitatii. 

„Cele mai recente dovezi stiintifice ne spun ca impactul activitatilor umane aspra Planetei este atat de puternic incat a modificat profund mediul in care traim. Disponibilitatea resurselor naturale, conditiile climatice, calitatea apei, aerului, solului, diversitatea si abundenta speciilor salbatice, vitale pentru umanitate in prezent si viitor, sunt periclitate”, spune Orieta Hulea, director WWF Romania.  „In acelasi timp, avem informatiile si solutiile necesare pentru a schimba acest parcurs negativ si depinde de implicarea fiecaruia dintre noi. Activitatea noastra de zi cu zi are un impact, nu mai exista niciun dubiu in aceasta privinta, trebuie sa decidem ce impact vrem sa avem”.

Biodiversitatea globala scade intr-un ritm fara precedent, populatiile de specii de vertebrate au scazut, in medie, cu 60% in 40 de ani, ritm accentuat, dar care si accentueaza la randul sau impactul negativ al schimbarilor climatice. Conform cercetarilor recente ale WWF in 10 dintre tarile cu cea mai mare biodiversitate din lume, doar 40% dintre oameni asociaza beneficiile oferite de natura cu nevoile de zi cu zi, cum ar fi alimentele, apa si aerul proaspat. 

in ultimul deceniu, Ora Pamantului a inspirat milioane de oameni sa ia atitudine pentru a stopa schimbarile climatice sau pentru a contribui la alte initiative menite sa protejeze natura. Miscarea a contribuit la crearea unei zone marine protejate de 3,5 milioane de hectare in Argentina, o padure Ora Pamantului de 2700 de hectare in Uganda si a ajutat la adoptarea unei noi legislatii pentru protectia marilor si padurilor in Rusia. Anul trecut, Polinezia Franceza s-a mobilizat pentru a proteja 5 milioane de kilometri patrati din marile sale pentru a conserva ecosistemele oceanice.

Peste 180 de tari si teritorii se reunesc si anul acesta pentru a atrage atentia asupra schimbarilor climatice si pierderii biodiversitatii, dar si pentru a inspira oameni, comunitati, companii, guverne sa actioneze pentru a stopa declinul biodiversitatii. Kenya, de exemplu, intentioneaza sa planteze 1 miliard de copaci pana in 2030 pentru a reface padurile. in Malaezia, oamenii au initiat o petitie pentru a pune conservarea tigrilor pe agenda publica nationala. Ecuadorul militeaza in capitala Quito pentru o lege care sa interzica plasticul, iar Finlanda va provoca peste un sfert din populatia tarii sa adopte o dieta mai prietenoasa cu planeta. WWF Romania provoaca oamenii, companiile, institutiile sa isi creeze obiceiuri mai prietenoase cu mediul, pe care sa le mentina cel putin pana la urmatoarea editie Earth Hour. 

Pe 30 martie, in toata tara  vor avea loc mai multe evenimente si activitati organizate pentru a sarbatori Ora Pamantului, precum ture cu bicicletele, concerte in aer liber si nu numai. Lista acestora va fi actualizata pe ora-pamantului.ro si pagina de Facebook WWF Romania in curand.

Pentru a afla noutati despre campanie, accesati http://ora-pamantului.ro/ 
 
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati WWF Romania:
Adriana Trocea, Expert comunicare externa, atrocea@wwfdcp.ro, tel. 0728278737

Despre WWF (World Wide Fund for Nature)
infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Despre Earth Hour

Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Ora Pamantului.

In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour. in 2010, 4.500 de orase din 128 de tari au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare actiune de mediu din toate timpurile. in prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 152 de tari. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org

Sursa: www.wwf.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate