Cautare


27 Iunie 2019
Oprim degradarea naturii in inima verde a Europei

#Culoripecalededisparitie – o platforma de implicare pentru protejarea biodiversitatii din Romania

WWF Romania lanseaza campania Culori pe cale de disparitie prin care isi propune sa-i atraga pe toti cei care constientizeaza ca problema mediului este una tot mai grava sa actioneze pentru protejarea biodiversitatii. 

Campania trage un nou semnal de alarma in ceea ce priveste degradarea mediului natural din Romania si, in acelasi timp, creeaza un cadru in care oameni, comunitati si companii sa isi poata uni fortele pentru a proteja diversitatea naturii din Romania.
 
„Romania este una dintre tarile europene in care natura este mai putin degradata comparativ cu alte tari.  Suntem parte din inima verde a Europei, avem inca paduri virgine, habitate intacte si populatii relevante ale speciilor protejate, cum ar fi ursul sau sturionii.  Natura este un motiv de mandrie pentru fiecare roman, este parte din identitatea noastra nationala.  Toate acestea sunt acum in pericol - suntem pe cale sa pierdem 500.000 de ha de paduri doar pentru ca acestea nu sunt inregistrate in Inventarul Forestier National1, distrugem calitatea apei de baut prin intentia de a relaxa legislatia legata de protectia apei2, am adus aproape de extinctie speciile de sturioni care exista in Dunare inca de pe vremea dinozaurilor -  si exemplele pot continua. Daca actionam acum, avem sansa de a ne salva patrimoniul natural national si de a crea un model de urmat pentru alte tari”, spune Hanny Bratu, manager comunicare si fundraising la WWF Romania. 

in prezent, situatia mediului natural al Planetei este una ingrijoratoare: am pierdut 60% din populatiile speciilor salbatice de vertebrate, zi de zi, in ultimii 40 de ani si avem peste 1 milion de specii amenintate cu disparitia.  Consumam resursele a 1,7 planete pe an, iar din anii ’70 utilizam resursele generatiilor viitoare ca si cand acestea ni s-ar cuveni3. In 2016, am pierdut o treime din Marea Bariera de Corali. Candva casa pentru mii de vietuitoare, aceasta a devenit complet sterpa si alba, din cauza ca temperatura oceanului a crescut prea mult.

Odata cu natura, dispar si culorile de care ne bucuram zi de zi: alb ca zapada, galben-pai, albastrul de azur al cerului sau negru ca pana corbului.   

Fiecare roman poate fi ecologist 

Campania Culori pe cale de disparitie aduce in atentia publicului cinci cauze pentru care WWF actioneaza in Romania - paduri, Dunare si Delta, ursul brun, sturionii si zimbrii.   
 
Platforma centrala a campaniei, www.culoripecalededisparitie.ro, este construita din doua componente majore – una de educare si constientizare a pericolelor cu care ne confruntam si a impactului pe care acestea il pot avea asupra mediului in urmatorii ani si a doua de creare a unor instrumente accesibile, relevante si actuale prin care oricine se poate implica in a salva biodiversitatea aflata in pericol, alaturi de activitsti, parteneri si colaboratori – fie ca sunt branduri, evenimente, artisti, designeri sau oameni de rand. Este o platforma organica, ce isi propune sa creasca in fiecare zi prin alaturarea de noi sustinatori, astfel incat subiectul protejarii mediului inconjurator si a biodiversitatii sa devina un subiect comun de conversatie in viata comunitatii si nu un subiect exclusivist cum este in prezent. 

Campania faciliteaza implicarea si actiunea, incepand cu simplul gest de a adopta culoarea preferata din natura si de a vorbi, in reteaua sociala proprie, despre cauza pe care o simbolizeaza aceasta culoare sau de a face o donatie pentru a sustine proiectele WWF.  Pe site-ul campaniei, www.culoripecalededisparitie.ro, exista toate informatiile necesare. 

„Fiecare dintre noi s-a bucurat macar o data de culorile naturii; problema disparitiei lor nu apartine doar organizatiilor de mediu.  Ne dorim foarte mult ca acest mesaj sa fie receptionat si vrem ca brandurile sa adopte culorile naturii si sa ne ajute sa amplificam mesajul catre consumatorii lor, vrem ca artistii sa creeze lucrari care sa emotioneze si sa spuna povesti despre culorile naturii, vrem ca designerii sa imagineze produse cu mesajul naturii. Vrem ca toti jucatorii importanti din mediul economic, social si politic sa-si asume responsabilitatea fata de protejarea patrimoniului natural al Romaniei intr-o platforma incluziva, in care colaboram pentru oprirea degradarii naturii”, spune Hanny Bratu, manager comunicare si fundraising la WWF Romania. 

Despre WWF (World Wide Fund for Nature) 

infiintata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator si sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Sursa: www.wwf.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate