Cautare


26 Iulie 2019
Cercetasii lanseaza impreuna cu WWF un Panda Badge pentru natura

Insemnul de merit marcheaza nevoia urgenta de actiune pentru protejarea biodiversitatii

Organizatia Mondiala a Miscarii Scout (WOSM) lanseaza, in parteneriat cu WWF, un nou Panda Badge astazi, la cea de-a 24 Jamboree Mondiala a Cercetasilor (World Scout Jamboree, in SUA). insemnul de merit simbolizeaza in pedagogia cercetaseasca dobandirea anumitor competente in randul copiilor si tinerilor. Activitatile de obtinere a insemnului Panda contribuie la atingerea mai multor Obiective de Dezvoltare Durabila (SDG): 2 (Foamete Zero), 11 (Orase si Comunitati Durabile), 12 (Consum si Productie Responsabile), 14 (Viata Acvatica) si 15 (Viata Terestra).

Lansarea noului Panda Badge vine intr-un moment in care natura este in criza. Impactul din ce in ce mai nociv al schimbarilor climatice, pierderea biodiversitatii, degradarea solului si deficitului de apa grabesc prabusirea ecosistemelor planetei. 

Noul insemn de merit, anterior denumit World Scout Conservation Badge, va inspira mai mult de 50 de milioane de cercetasi si tineri din 224 de tari si teritorii din intreaga lume pentru a crea schimbari pozitive in comunitatile lor si pentru a aborda cele mai presante provocari de mediu din lume, inclusiv consumul de combustibil fosil si despaduririle.

Panda Badge face parte din programul de mediu revizuit al WOSM, Earth Tribe Alliance, care mobilizeaza tinerii prin educatie pentru dezvoltarea durabila. insemnul Panda adreseaza in mod specific consumul responsabil, ajutand tinerii sa inteleaga mai bine impactul obiceiurilor consumatorilor asupra mediului si cum sa faca alegeri mai sustenabile. Cercetasii pot castiga insemnul prin completarea a trei niveluri de activitati educationale adecvate varstei si realizand proiecte de mediu. 

„Activitatea cercetaseasca a fost intotdeauna foarte strans legata de natura, iar parteneriatul cu cea mai mare organizatie independenta de conservare din lume, WWF, ne permite sa intarim aceasta legatura", a declarat Ahmad Alhendawi, Secretar General, Organizatia Mondiala a Miscarii Scout. „Prin noul Panda Badge si programul nostru de mediu imbunatatit putem permite mai multor tineri sa ia masuri pentru conservarea naturii si protejarea planetei noastre, inspirand in acelasi timp si alti tineri sa faca alegeri mai durabile din punct de vedere ecologic".

Parteneriatul Mondial intre WWF si WOSM a fost traspus la nivel national intre cele doua organizatii inca de anul trecut prin semnarea unui Acord de Parteneriat in cadrul Forumului European de Metode Educative ce a avut loc la Bucuresti in luna mai 2018. Pana in prezent, cele doua organizatii si-au unit fortele pentru protejarea naturii, marcand impreuna Ora Pamantului. De asemenea, cele doua organizatii au dezvoltat si livrat sesiuni de formare pe tema Educatiei pentru Dezvoltare Durabila considerand ca investitia in educatia tinerilor este una dintre masurile necesare pentru a adaptarea modului de viata la schimbarile ce au loc in jurul nostru si a asigura resurse naturale si pentru generatiile viitoare.

WOSM si WWF sustin, de asemenea, obiectivul Aichi 1 al Conventiei privind Diversitatea Biologica a Organizatiei Natiunilor Unite. Acesta isi propune ca oamenii sa fie constienti de valorile biodiversitatii si de pasii pe care ii pot lua conservarea si utilizarea durabila.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature) 
infiinţata in anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de ţari. Misiunea WWF la nivel global este sa opreasca degradarea mediului inconjurator şi sa construiasca un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Despre Cercetasii Romaniei si World Organization of the Scout Movement 
Organizaţia Naţionala „Cercetaşii Romaniei” (www.scout.ro) este cea mai veche miscare educationala de tineret din Romania, cu aproximativ 5000 de membri activi in peste 90 de comunitati locale. Cercetasia este un model educational, de formare continua, avand ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili si implicati in comunitatile din care fac parte. Organizaţia Nationala „Cercetasii Romaniei” este membra cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcarii Scout (www.scout.org) ce numara in prezent peste 50 de milioane membri activi in 224 de ţari şi teritorii, fiind cea mai mare miscare de tineret din lume.

Sursa: www.wwf.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate