Cautare


Google se angajeaza sa includa materiale reciclate in toate dispozitivele sale de consum pana in 2022
06 August 2019 Mediu

Google se angajeaza sa includa materiale reciclate in toate dispozitivele sale de consum pana in 2022

Google sustine ca incearca sa isi reduca amprenta de carbon.

Gigantul in materie de cautare si-a prezentat luni eforturile de sustenabilitate pentru linia de hardware de consum "Made by Google", care include smartphone-urile Pixel, smart speakerele Google Home si termostatele Nest. 

Compania a declarat ca toate dispozitivele sale vor include materiale reciclate pana in 2022. A mai declarat ca deja foloseste plastic reciclat post-consum in unele dintre produsele sale Nest, insa se angajeaza sa utilizeze mai multe tipuri de materiale. 

Google a declarat, de asemenea, ca pana anul viitor, toate produsele sale livrate catre sau de catre clienti vor fi neutre in materie de carbon. Aceasta inseamna ca nu va exista nicio eliberare neta de dioxid de carbon in atmosfera, de obicei facand ceva pentru a compensa emisiile de dioxid de carbon, cum ar fi plantarea de copaci. 

Pentru a atinge neutralitatea privinta emisiilor de carbon, Google va colabora cu partenerii sai de transport pentru a reduce emisiile, a declarat un purtator de cuvant. Spre exemplu, prin efectuarea mai multor transporturi aeriene decat maritime, a sustinut compania. Pentru emisiile ramase, Google va investi in proiecte "high-quality carbon offset", inclusiv proiecte de depozitare a gazului rezidual si sisteme de gestionare a deseurilor animale. 

Anuntul Google vine pe fondul incercarii gigantilor in domeniul tehnologiei de a aborda impactul electronicelor lor asupra mediului inconjurator. Companii precum Apple si Google lanseaza noi versiuni ale dispozitivelor lor hardware in fiecare an, lasand consumatorii sa decida cu privire la ce sa faca cu dispozitivele lor vechi. Apple are un laborator in Austin, Texas, care cerceteaza noi modalitati de a recicla dispozitivele electronice. 

Anul trecut, Google a inceput sa publice rapoarte privind produsele de mediu, care detaliaza din ce sunt produse dispozitivele si cum sunt transportate acestea. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate