Cautare


24 Septembrie 2019
Pamantul ar putea fi in cea mai fierbinte perioada de cinci ani inregistrata vreodata

Oamenii de stiinta suna alarma inaintea Summit-ului ONU pentru Actiuni Climatice.

Luna iulie a fost cea mai calda inregistrata vreodata, completata cu valuri expreme de caldura, iar astazi un raport al unui conglomerat de organizatii de cercetare climatica demonstreaza ca planeta se incalzeste ca niciodata. Noua evaluare, comandata de Organizatia Natiunilor Unite inaintea Summit-ului pentru Actiuni Climatice, arata ca temperatura medie a planetei intre 2015 si 2019 este cea mai fierbinte perioada de cinci ani inregistrata vreodata. 

Publicat de grupul Climate Action Summit's Science Advisory, raportul reuneste cele mai recente date despre criza climatica de la opt organizatii de cercetare. Mesajul sau principal este ca suprafata Pamantului devine din ce in ce mai fierbinte si ca nu reusim sa oprim acest lucru. Estimarile sugereaza ca perioada dintre 2015 si 2019 va fi cu 1,1 grade Cesius decat nivelurile preindustriale si cu pana la 0,28 grade Celsius mai mare decat perioada din 2011 pana in 2015. 

De asemenea, ilustreaza o imagine clara a emisiilor record de dioxid de carbon de combustibil fosil si accelerarea cresterii nivelului marii si a aciditatii. Mai pe larg, sugereaza ca actualele politici globale de a stopa schimbarile climatice nu sunt suficiente pentru a indeplini obiectivele stabilite in Acordul de la Paris prin Conventia-cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice. 

Scopul principal al acordului, semnat in 2016 de 195 de tari, este acela de a limita cresterea temperaturii globale la mai putin de 2 grade Celsius pana in 2100. 

Pentru a realiza acest lucru, emisiile de gaze cu efect de sera ar trebui sa ajunga intr-un punct pana in 2020 si sa scada rapid dupa aceea. Cu toate acestea, raportul de astazi sugereaza ca este putin probabil ca emisiile sa ajunga la un anumit nivel pana in 2030 - 10 ani dupa termenul limita. Desi multe tari s-au angajat sa emisiile de gaze cu efect de sera de la semnarea acordului, tintele sunt pur si simplu insuficiente si temperaturile vor creste cu pana la 3 grade Celsius pana in 2100. 

ONU a afirmat intr-un raport anterior ca va fi necesara o "actiune fara precedent" pentru a atenua efectele schimbarilor climatice si pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris. Cea mai recenta privire asupra datelor nu exclude indeplinirea obiectivului inferior de incalzire cu 1,5 grade, insa evidentiaza din nou nevoia unei schimbari rapide, fara precedent. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate