Cautare


25 Septembrie 2019
Primul sistem de curatare automata a raurilor DRAVIR inventat de 2 tineri oradeni

Primul sistem de curatare automata a raurilor DRAVIR model 1 a fost prezentat Marti, 24 Septembrie, ora 12.00, pe malul drept al cantonul din comuna Girisul de Cris, pe Crisul Repede, Oradea, jud. Bihor, unde acesta este amplasat.

Sistemul de curatare a fost lansat cu succes si va opera in mod automat 24/7.

Initiativa este sprijinita de ABA Crsuri Oradea cat si de WeSupply.xyz - fondata de 2 tineri oradeni (Dragos Rus si Virgil Ghic).

Sistemul de colectare automata a deseurilor a fost conceput sa extraga peste 500 de tone de deseuri in fiecare an. Plasat strategic pe cursul raului, sistemul va colecta deseurile din apa. Curentii apei vor atrage deseurile, urmand ca acestea sa fie blocate intr-un container din cadrul sistemului de colectare.

Odata ce containerul se va umple, acesta va fi extras din apa, adus la tarm pentru a colecta deseurile adunate si plasat inapoi in sistemul de colectare.

Ideea tinerilor a venit din dorinta de a da inapoi comunitatii da si de a putea sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu curat:
“Am considerat ca nu mai este suficient sa ne desfasuram activitatile de zi cu zi si sa ignoram ce se intampla cu mediul inconjurator, ci trebuie sa ne implicam astfel incat cu ajutorul tehnologiei sa cream un impact pozitiv asupra mediului”- Dragos Rus, Cofondator WeSupply

Acestia lucreaza la primul marketplace international axat pe produse realizate intr-un mod sustenabil, in cadrul caruia pentru fiecare produs vandut/inchiriat, se angajeaza sa planteze si sa curete raurile folosind tehnologie de ultima ora. Primul proiect de plantare automata, marca WeSupply, folosind drone este planificat pe primavara anului 2020.

“Sunt nespus de incantat ca am reusit sa punem in functie primul curatator. Sunt increzator ca dupa ce lumea vede ce cantitate de gunoi adunam de pe rauri, comunitatea se va implica si mai mult, astfel incat proiectele de acest gen sa ia amploare. Vrem cu sprijinul comunitatii, a mediului de afaceri si pe viitor si cu cel al autoritatilor locale sa punem cate un curatator pe fiecare rau din Romania” - Virgil Ghic, Cofondator WeSupply

Identificarea zonelor foarte afectate de poluare este una dintre prioritatile WeSupply, intrucat se doreste plasarea unor astfel de sisteme pe mai multe rauri pentru colectarea deseurilor. WeSupply doreste sa colaboreze pe viitor si cu autoritatile locale cat si cu comunitatea si mediul de afaceri pentru ca solutia lor sa fie scalabila si sustenabila la nivel national.

Sursa: www.mkor.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate