Cautare


03 Aprilie 2017
Utilizarea smartphone, de vina pentru decesele rutiere

Cresterea ridicata a numarului de decese ale pietonilor din SUA a fost pusa in parte pe seama celor care folosesc smartphone-urile in timp ce conduc sau traverseaza strada.

Asociatia US Governors Highway Safety estimeaza ca au existat peste 6.000 de decese ale pietonilor in 2016, cel mai mare numar din ultimii 20 de ani. 

In ultimii 6 ani, decesele au crecut de 4 ori fata de rata de decese generale din trafic. 
Raportul arata ca de vina pentru aceasta sunt o serie de factori, intre care folosirea telefoanelor mobile. 

"Un factor mai recent care contribuie la cresterea numarului de decese in randul pietonilor ar putea fi utilizarea crescuta a smartphone-urilor de catre toti participantii la trafic, dispozitivele putand fi o sursa semnificativa de distragere a atentiei, atat pentru soferi, cat si pentru pietoni", a indicat raportul.
Alti factori sunt cresterea condusului ca urmare a unei economii imbunatatie, a preturilor mai mici ale combustibilului, precum si mai mult mers pe jos, pentru exercitii fizice si din motive ecologice. 

Alcoolul este, de asemenea, un factor care influenteaza accidentele rutiere, 34% dintre pietoni si 15% dintre soferii implicati in accidente mortale fiind in stare de ebrietate la acel moment. 

Unele orase din intreaga lume iau masuri pentru a contracara problema distragerii atentiei de catre smartphone-uri. 
In orasul bavarez Augsburg, au fost montate lumini de culoare rosie si verde la nivelul pamantului, pentru a-i avertiza pe cei care se uita la smartphone.
Oficialii din orasul olandez Bodegraven au implementat in luna februarie modele de semafoare care proiecteaza lumina rosie sau verde pe trotuare, pentru a alerta utilizatorii smartphone care sunt atenti la telefoanele lor atunci cand trec strada. 


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate