Cautare


04 August 2017
Huawei, aproape de a vinde la fel de multe telefoane ca Apple

Apple a vandut 41 milioane de iPhone-uri in cel de-al doilea trimestru al anului, in timp ce livrarile Huawei au fost de 38,5 milioane, potrivit Counterpoint Research.

Diferenta dintre vanzarile de telefoane mobile Apple si Huawei este mai mica decat oricand. 

Apple, al doilea cel mai mare vanzator de telefoane din lume dupa volum, a vandut 41 milioane iPhone-uri in cel de-al doilea trimestru. Huawei, al treilea cel mai popular brand la nivel mondial, datorita popularitatii sale din China si Europa, a vandut 38,5 milioane de telefoane in aceeasi perioada, a raportat Counterpoint Research marti. 

Numerele Huawei au crescut cu 20% fata de acelasi trimestru al anului trecut, in timp ce cresterea anuala a Apple a fost de 2%. Desigur, compania din Cupertino, California, nu are de ce sa isi faca griji. Desi vinde mai putine telefoane decat Samsung si poate ajunge in spatele Huawei, si-a depasit intotdeauna cota de profit. In 2016, Apple a obtinut sub 80% din totalul profiturilor smartphone. 

"Apple este cea mai profitabila marca de telefoane din lume, cu cea mai mare valoare a brand-ului, insa este intr-un impas", a declarat Neil Shah, Counterpoint, pentru CNET. Apple pierde teren in China, unde brand-uri precum Huawei si Oppo devin tot mai populare.

Oppo si Xiaomi, alti doi giganti chinezi in domeniul telefoanelor, au crescut considerabil. Primul a vandut 30,5 milioane de telefoane in al doilea trimestru, o crestere de 33%, in timp ce cel de-al doilea a vandut 23,3 milioane de unitati, o crestere de 60% fata de anul anterior. 

Samsung este inca pe prima pozitie, cu 80,4 milioane de telefoane vandute in trimestru. LG, concurentul sau sud-coreean, a vandut 13,3 milioane de telefoane, cu 600.000 mai putin decat in acelasi trimestru al anului trecut. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate