Cautare


04 Octombrie 2017
Xiaomi a livrat peste 10 milioane de telefoane in septembrie

Xiaomi a stabilit un nou record. Sambata, CEO Xiaomi, Lei Jun, a declarat pentru social media din China ca firma a livrat peste 10 milioane de telefoane doar in luna septembrie, sustinand ca cererea este atat de crescuta incat aprovizionarea pentru unele modele devine stransa.

"Avem vesti bune de impartasit: Peste 10 milioane de telefoane Xiaomi au fost livrate in septembrie, marcand prima data in istoria noastra cand am depasit 10 milioane de unitati intr-o singura luna. Aceasta inseamna ca afacerea noastra a atins un nou nivel", a declarat Lei Jun. 

Xiaomi nu este inca un nume comun in SUA, insa cu ani in urma a fost cel mai bine vandut smartphone din China, ceea ce a adus compania pe locul al patrulea in lume. Popularitatea sa in China a scazut de atunci, insa a inregistrat succes pe piata din India. 

Revelatia vine la dosar cateva saptamani dupa ce Xiaomi a anuntat doua noi telefoane, Mi Mix 2 - un telefon bezel-less cu spatele ceramic, cel mai scump telefon de pana acum al companiei, si Mi A1, un telefon mobil Android One mai ieftin, creat pentru pietele in curs de dezvoltare, cum ar fi India. 

Exista inca teren de recuperat daca compania doreste sa isi redobandeasca prima pozitie in tara sa origine. Huawei a depasit la nivel global Apple in lunile iunie si iulie, perioada in care doar Samsung se afla in fata sa in materie de vanzari. Huawei a livrat 73 de milioane de dispozitive in perioada ianuarie-iunie in acest an, in medie 12 milioane de telefoane in fiecare luna. 

Totusi, 10 milioane de telefoane intr-o luna nu este ceva de neglijat si este un semn ca Xiaomi se reintoarce, dupa ce si-a pierdut ritmul de crestere in 2016. Neil Shah, analist in cadrul Counterpoint Research, a numit cea mai noua realizare a Xiaomi drept "o revenire fenomenala". 

"Aceasta este determinata de cererea puternica pentru telefoanele Xiaomi in China si in special in India (unde cererea este estimata sa creasca cu aproape 400%), precum si de extinderea sa catre noi piete, cum ar fi Rusia, Orientul Mijlociu si America Latina", a declarat Shah. 

"Acestea au ajutat Xiaomi sa isi dubleze cota pa piata smartphone la nivel mondial la cea mai mare valoare de pana acum - de la 4 procente in septembrie 2016 la aproape 9 procente in septembrie 2017 - desi ramane de vazut cat va dura acest impuls", a adaugat Shah.


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate