Cautare


24 Octombrie 2017
FBI nu a reusit sa acceseze 7.000 de dispozitive mobile criptate

Agentii Biroului Federal de Investigatii al SUA nu au reusit sa extraga date de pe aproape 7.000 de dispozitive mobile pe care au incercat sa le acceseze, a declarat directorul agentiei.

Christopher Wray a declarat ca criptarea pe dispozitive este "o problema imensa" pentru investigatiile FBI. 
Agentia nu a reusit sa acceseze peste jumatate dintre dispozitivele pe care le-a vizat intr-o perioada de 11 luni, a indicat Wray.

Un expert in securitate cibernetica a declarat ca o astfel de criptare este acum "un fapt al vietii". 
Multe smartphone-uri isi cripteaza continutul atunci cand sunt blocate, ca standard - o functie de securitate care impiedica adesea producatorii sa acceseze datele. 
O astfel de criptare este diferita de cea end-to-end, care impiedica interceptarea comunicatiilor pe scara larga.. 

Expertul in securitate Prof. Alan Woodward, din cadrul Universitatii din Surrey, a declarat ca criptarea dispozitivelor este in mod clar frustranta in ceea ce priveste anchetele penale, insa nu ar fi practica si sigura dezvoltarea unor "usi din spate" sau slabirea securitatii. 
"Chiar daca producatorii de echipamente nu ar construi o astfel de criptare, ar fi posibila obtinerea unui software care cripteaza datele in aceeasi maniera". 

Referindu-se la schimbul dintre securitatea cibernetica si hacking-ul de investigatie, directorul FBI a declarat: "Am inteles, trebuie sa existe un echilibru intre criptare si importanta de a ne oferi instrumentele de care avem nevoie pentru a mentine siguranta publica". 
Wray a vorbit duminia in cadrul conferintei International Association of Chiefs of Police, desfasurata in Philadelphia. 

In 2016, FBI a solicitat Apple sa deblocheze un iPhone utilizat de catre ucigasul din San Bernardino, Syed Rizwan Farook. 
Apple a refuzat, explicand ca telefoanele sale au fost proiectate astfel incat nici chiar producatorul lor sa nu le poata accesa odata ce au fost criptate. 
FBI a declarat ulterior ca o firma terta a descoperit o modalitate de a patrunde in dispozitivul lui Farook. 
La inceputul acestei luni, un judecator federal a decis ca FBI nu trebuie sa dezvaluie identitatea firmei sau cat a platit agentia pentru serviciile acesteia. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate