Cautare


Mesajul text a implinit 25 de ani
05 Decembrie 2017 Mobile

Mesajul text a implinit 25 de ani

Primul SMS a fost trimis in 3 decembrie 1992, insa abia dupa cativa ani telefoanele au reusit sa faca acest lucru.

Primul mesaj text a fost trimis in 3 decembrie 1992 de catre inginerul britanic Neil Papworth catre Richard Jarvis, un director al companiei britanice de telecomunicatii Vodafone, care participa la o petrecere a companiei in Newbury, Anglia.

Tastat pe un PC, mesajul a fost trimis pe Orbitel 901, telefonul mobil al lui Jarvis, si avea urmatorul continut: "Craciun Fericit". Jarvis nu a trimis insa un raspuns, deoarece la acea vreme nu exista nicio modalitate de a trimite un mesaj text de pe telefonul mobil.

Desi Papworth este creditat cu trimiterea primului mesaj text, nu el este asa-numitul tata al SMS-urilor. Aceasta onoare revine lui Matti Makkonen, care a sugerat initial ideea in 1984, in cadrul unei conferinte de telecomunicatii. 

Mesajele text nu au aparut insa peste noapte. Mai intai, a fost nevoie ca acestea sa fie incorporate in standardul GSM de atunci. Makkonen considera ca tehnologia a fost de fapt lansata in 1994, cand Nokia a dezvaluit telefonul mobil 2010, primul dispozitiv care permitea oamenilor sa scrie cu usurinta mesaje. 

Astazi, aproximativ 97% dintre proprietarii de smartphone-uri utilizeaza mesaje text, potrivit Paw Research si, pe parcurs, a evoluat un nou set de sub-limbi bazate pe abrevieri si imagini bazate pe tastatura. Peste 561 miliarde de mesaje text au fost trimise la nivel mondial in iunie 2014, aproximativ 18.7 miliarde de mesaje trimise zilnic, potrivit cercetatorului TextRequest. 

Mesajele text au devenit atat de populare incat majoritatea americanilor prefera sa isi tasteze mesajele mai degraba decat sa le rosteasca. Utilizatorii de smartphone-uri din SUA trimit si primesc de cinci ori mai multe mesaje text decat apeluri telefonice in fiecare zi, potrivit International Smartphone Mobility Report al Infomate.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate