Cautare


Vanzarile iPhone ar putea scadea cu 16 milioane unitati, datorita eforturilor privind bateriile
05 Ianuarie 2018 Mobile

Vanzarile iPhone ar putea scadea cu 16 milioane unitati, datorita eforturilor privind bateriile

Aproximativ 10% dintre utilizatorii Apple iPhone ar prefera sa isi schimbe bateriile decat sa isi achizitioneze un telefon nou, sustine un analist financiar.

Indiferent cum ati descrie incetinirea deliberata a telefoanelor, decizia PR a companiei ar putea-o costa 16 milioane unitati iPhone in 2018, potrivit firmei de analiza a investitiilor Barclays Capital. 

Aceasta estimare presupune ca 10% dintre persoanele care detin un iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus si SE vor opta pentru inlocuirea bateriei la pretul de 29 dolari, iar nu pentru cumpararea unui nou iPhone. Acest lucru se traduce in 16 milioane de iPhone-uri care nu vor fi vandute in acest an, potrivit Barclays, respectiv o pierdere de 10,3 miliarde dolari in venituri. 

In 20 decembrie, Apple a recunoscut ca software-ul sau iOS incetineste performanta iPhone-urilor mai vechi. Compania a spus ca sistemul de operare face acest lucru pentru a contracara problemele intalnite in bateriile litiu-ion mai vechi. Atunci cand o baterie imbatraneste, aceasta nu se mai incarca la fel de bine si se poate inchide in mod neasteptat la suprasolicitare. Software-ul Apple impiedica acest lucru prin incetinirea performantei. Compania s-a oferit initial sa inlocuiasca bateriile iPhone pentru 79 dolari. 

Saptamana trecuta, Apple si-a cerut scuze pentru faptul ca nu a oferit informatii cu privire la actiunea sa si a redus costul de inlocuire a bateriei la 29 dolari. De asemenea, a declarat ca va emite o actualizare software iOS "care sa le ofere utilizatorilor o vizibilitate crescuta asupra sanatatii bateriei iPhone-ului, asa incat sa poata vedea daca starea bateriei afecteaza performanta".

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate