Cautare


05 Februarie 2018
Apple vinde mai putine telefoane, insa profiturile cresc

Apple a vandut ceva mai putine iPhone-uri in ultimul trimestru din 2017 fata de acelasi trimestru al anului anterior, insa preturile ridicate au acoperit aceasta scadere.

Firma a raportat o record de 20 miliarde dolari profituri trimestriale, determinate de cresterea puternica in Japonia si Europa. 

Rezultatele reprezinta primul indiciu oficial al cifrelor de vanzare pentru cel mai scump telefon Apple, iPhone X. 

Directorul executiv Tim Cook a decslarat ca cererea pentru produs, al carui pret porneste de la 1.000 dolari, a depasit asteptarile. 

Vanzarile trimestriale ale companiei au crescut cu 13% fata de anul anterior, la un record de 88,3 miliarde dolari. 

Apple a lansat iPhone X in noiembrie, odata cu aniversarea de 10 ani a dispozitivului. 
Si, desi numarul total de iPhone-uri vandute in perioada a scazut cu 1% fata de anul anterior, la 77,3 milioane, iPhone X a fost cel mai bine vandut dispozitiv Apple in fiecare saptamana de la lansare, a declarat Cook. 

Cu toate acestea, Apple a emis o estimare de vanzari mai slaba decat era de asteptat pentru urmatoarele luni, ceea ce pare sa consolideze preocuparile investitorilor, potrivit carora cerea pentru produsele Apple ar putea scadea. 

Cook a declarat ca nu este extrem de ingrijorat de scaderea vanzarilor telefonului, adaugand ca cele 1,3 miliarde de dispozitive Apple active in intreaga lume ofera o baza de clienti puternica pentru afacerea cu servicii a companiei, care include Apple Pay. 

Apple a fost criticata in ultimul timp, dupa ce a dezvaluti ca a incetinit in mod deliberat bateriile telefoanelor mai vechi, determinand anchete in cateva tari.
Compania si-a cerut scuze, oferind clientilor baterii mai ieftine si alte modificari, desi analistii au sustinut ca acestea ar putea reduce achizitiile unor unor dispozitive de inlocuire. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate