Cautare


Apple Watch stabileste un record al vanzarilor
08 Februarie 2018 Mobile

Apple Watch stabileste un record al vanzarilor

Gigantul in materie de electronice a livrat 8 milioane de unitati in cel de-al patrulea trimestru al anului 2017, depasind cu usurinta recordul anterior al Fitbit, potrivit firmei de cercetare Canalys.

Dispozitivele inteligente ale Apple sunt deseori criticate pentru faptul ca functioneaza exclusiv in cadrul propriului ecosistem al companiei, insa acest lucru nu pare sa se resimta pe piata. 

Apple a livrat 8 milioane de dispozitive Apple Watch in cel de-al patrulea trimestru al anului 2017, releva studiile Canalys, firma sustinand ca este un record pentru portabilele vandute de catre o companie in timpul unui trimestru. Fitbit a detinut recordul anterior, a indicat Canalys pentru CNET, livrand 6,1 milioane de unitati in cel de-al patrulea trimestru al anului 2015. 

"Apple a castigat jocul portabilelor", a declarat Jason Law, analist senior al Canalys. Compania a livrat 18 milioane de dispozitive Watch in cursul anului 2017, o crestere de 54% fata de anul 2016. 

In timp ce concurentii Android Wear, cum ar fi Samsung Gear S3 si Huawei Watch 2, sunt compatibili atat cu Android cat si cu iPhone, dispozitivele Apple Watch nu functioneaza cu telefoane Android. "In ciuda design-ului inovator, cum ar fi ramele rotative si ecranele circulare folosite de alti furnizori, Apple a ajuns mult mai departe continuand sa se concentreze pe baza de utilizatori iPhone". 

Succesul portabilelor Apple din 2017 se datoreaza in mare parte lansarii din luna septembrie a Watch Series 3, care a adaugat conexiune celulara - permitand oamenilor sa efectueze apeluri telefonice de pe Watch. Canalys a indicat ca Watch a avut succes cu precadere in SUA, Australia si Japonia, unde a fost bine vandut in perioada sarbatorilor de iarna. 

In ceea ce priveste volumul, concurentul cel mai apropiat de Apple este compania chineza Xiaomi, cu Mi Bands. In cel de-al treilea trimestru al anului 2017, Apple a detinut 23% din piata, comparativ cu cele 21 procente detinute de catre Xiaomi. Fitbit nu se afla cu mult in urma, cu o cota de piata de 20 de procente. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate