Cautare


Apple ocupa primul loc pe piata mondiala a portabilelor
02 Martie 2018 Mobile

Apple ocupa primul loc pe piata mondiala a portabilelor

Piata mondiala a tehnologiei portabilelor a crescut cu 10,3 procente in 2017, potrivit noilor date furnizate de catre International Data Corporation, furnizor global de informatii de piata. Mai mult, Apple a depasit Fitbit si Xiaomi, revendicandu-si prima pozitie, datorita unei cresteri a vanzarilor Apple Watch.

"Interesul in smartwatch-uri continua sa creasca si Apple este bine pozitionat pentru a capta cererea", a explicat Ramon T. Llamas, director de cercetare al echipei IDC. "Ceea ce va necesita o observatie atenta este modul in care Apple va profita de acest lucru si modul in care va tine pasul cu concurenta". 

Raportul mentioneaza, de asemenea, ca cresterea de 10,3 procente din 2017 reprezinta un declin marcant fata de cresterea globala din anul anterior, care a fost de 27,3%. Aceasta este rezultatul numerosilor furnizori existenti pe piata, a remarcat Llamas, mentionand ca noii furnizori si noile modele sunt pregatiti deja pentru inlocuirea celor vechi.

"Urmatoarea generatie de portabile le va face pe cele din 2016 sa arate ciudat", a prezis Llamas. 

Apple a ocupat prima pozitie in ultimele cateva luni ale anului trecut, dupa ce a petrecut mai multe trimestre in spatele Fitbit si Xiaomi. Compania a vandut 8 milioane de unitati in ultimele trei luni ale anului 2017, ceea ce inseamna o cota de piata de 21%, in crestere cu 57,5% fata de anul anterior. 

Apple nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate