Cautare


21 Martie 2018
Adolescent omorat in urma explodarii unui smartphone Nokia in India

HMD neaga ca a produs sau vandut telefonul in discutie.

O adolescenta a murit dupa ce smartphone-ul sau a explodat brusc in timpul incarcarii.

Uma Oram, o adolescenta de 18 ani din Kheriakani, India, folosea telefonul pentru a vorbi cu o ruda si acesta se afla la incarcat atunci cand s-a produs incidentul, a raportat Metro. 

Explozia i-a provocat adolescentei rani la piept, maini si picior, lasand-o inconstienta. Aceasta a fost transportata la spital, unde ulterior a fost declarata decedata din cauza ranilor.

"Deoarece bateria telefonului mobil se termina, aceasta l-a conectat pentru incarcare in timp ce purta o convorbire telefonica", a explicat fratele adolescentei, Durga Prasad Oram.
"Telefonul era pus la incarcare atunci cand ea a inceput sa vorbeasca la telefon. Bateria a explodat brusc. Inainte sa ne dam seama ce s-a intamplat, Uma a cazut inconstienta. A fost declarata moarta la spital".

Oram a declarat ca telefonul in discutie era un HMD Nokia 3310, desi imaginile telefonului explodat par sa indice mai degraba un Nokia 5233.

HMD sustine ca telefonul in discutie "nu a fost fabricat sau vandut de catre HMD Global, noua casa a telefoanelor Nokia, creata in 2017 pentru producerea unei noi game de dispozitive Nokia. 
"La HMD Global, ne dedicam producerii de telefoane de inalta calitate, care ofera utilizatorului o experienta puternica si satisface asteptarile inalte ale clientilor". 

La momentul redactarii articolului, politia efectua investigatii la fata locului, iar corpul lui Oram a fost trimis pentru autopsie, in vederea adunarii mai multor informatii. 

Au existat cazuri anterioare in care oamenii au fost ucisi in urma exploziilor smartphoen, desi putine. Insa vina pentru astfel de situatii tinde sa revina bateriei sau incarcatorului, care cauzeaza supraincalzirea si arderea telefonului. 

Samsung Note 7 a suferit de o astfel de problema si a fortat gigantul sud-coreean sa retraga toate unitatile telefonului in dicutie de pe poata, cauzand pierderi de milioane de telefoane si milioane de dolari.

Cu toate acestea, astfel de incidente, in special cele care conduc la o moarte tragica, vor forta producatorii de telefoane sa examineze bateriile din telefoanele lor si sa se asigure ca lanturile lor de aprovizionare si productie utilizeaza componente solide si bine testate.

Sursa:
www.theinquirer.net

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate