Cautare


11 Aprilie 2018
Rusia incearca sa blocheze aplicatia de mesagerie Telegram

Guvernul rus a initiat procedurile legale pentru blocarea aplicatiei de mesagerie Telegram in tara.

Autoritatea de reglementare in domeniul mass-media, Roskomnadzor, incearca sa blocheze aplicatia deoarece firma a refuzat sa predea cheile de criptare folosite pentru criptarea mesajelor.

Termenul limita acordat Telegram, cu sediul in Dubai, pentru predarea cheilor, a fost 4 aprilie. 

Compania a refuzat, sustinand ca, avand in vedere modul in care serviciul este construit, nu are acces la cheile de criptare. 

Principala agentie de securitate din Rusia, FSB, doreste cheile pentru a putea citi mesajele si a preveni viitoare atacuri teroriste in tara. 

In solicitarea adresata instantei, Roskomnadzor a indicat ca actiunea in justitie a fost legata de solicitarea FSB si de nerespectarea de catre Telegram a cerintelor legale, in calitatea sa de "distribuitor de informatii". 

Avocatul Telegram, Paul Chikov, a declarat ca incercarea oficiala de a impiedica folosirea aplicatiei in Rusia este "neintemeiata". 
Acesta a declarat: "Cerintele FSB de a i se oferi acces la conversatiile private ale utilizatorilor sunt neconstitutionale, nefondate si nu pot fi indeplinite din punct de vedere tehnic si legal". 

Aplicatia de mesagerie este utilizata pe scara larga in Rusia si in multe tari din Orientul Mijlociu. Compania sustine ca are peste 200 de milioane de utilizatori activi. 

Popularitatea sa a crescut datorita accentului pus pe criptare, care impiedica multe metode de citire a comunicarilor confidentiale.

Telegram incearca in prezent sa stranga fonduri pentru extindere prin intermediul Initial Coin Offering si se considera ca pana acum a strans aproximativ 1,7 miliarde de dolari prin aceasta schema de finantare.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate