Cautare


03 Mai 2018
Pentagonul interzice vanzarea telefoanelor Huawei si ZTE in bazele militare americane

Departamentul Apararii este ingrijorat de faptul ca telefoanele reprezinta o amenintare la adresa "personalului, informatiilor si misiunilor".

Pentagonul a interzis vanzarea telefoanelor Huawei si ZTE in bazele militare americane din intreaga lume, a confirmat miercuri Departamentul Apararii al SUA pentru CNET. 

Interdictia se bazeaza pe potentialul pericol de securitate pe care Pentagonul considera ca il prezinta telefoanele produse de catre companiile din China. Aceasta este cea mai recenta masura luata in cadrul unei represiuni in curs de desfasurare impotriva celor doua companii de catre guvernul american, care suspecteaza ca telefoanele ar putea fi folosite pentru spionaj pentru guvernul chinez. 

"Dispozitivele Huawei si ZTE pot reprezenta un risc inacceptabil pentru personalul Departamentului, pentru informatii si pentru misiuni", a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Maior Dave Eastburn. "In lumina acestor informatii, nu este prudenta vanzarea in continuare a acestor dispozitive personalului DoD". 

Personalului militar american ii este in continuare permis, deocamdata, sa cumpere telefoane ZTE si Huawei pentgru uz personal in orice alte parti. 

In februarie, sefii CIA, FBI si ai Agentiei Nationale de Securitate au folosit marturia Congresului pentru a avertiza consumatorii impotriva achizitionarii telefoanelor Huawei. Atat Huawei, cat si ZTE, au insistat in mod repetat ca dispozitivele lor consumer nu reprezinta amenintari la adresa securitatii SUA.

Nici Huawei si nici ZTE nu au raspuns imediat solicitarii de a comenta. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate