Cautare


04 Mai 2018
Un smartphone care lucreaza pentru tine

O multime de functii inseamna o multime de setari, iar o multime de setari inseamna o multime de dureri de cap. Majoritatea producatorilor nu sunt interesati daca functiile pe care smartphone-urile acestora le ofera sunt, intr-adevar, utile. Huawei insa a lansat recent noua serie P20, care integreaza capabilitati uimitoare, astfel ca telefoanele devin asistenti personali ai utilizatorilor, ajungand sa le "anticipeze" actiunile si sa le faca viata mai usoara.

Totul a inceput cu o abordare complet noua si cu utilizarea tehnologiilor de ultima generatie. Inginerii Huawei au inteles perfect ca simpla crestere a performantei procesorului si adaugarea de capabilitati suplimentare camerei foto nu vor duce nicaieri, deoarece nu vor usura utilizarea smartphone-urilor si, in loc sa usureze sarcinile utilizatorilor, vor adauga doar lucruri noi care trebuie luate in considerare. Asa cum s-a dovedit, solutia este folosirea tehnologiei care nu poate fi vazuta, si anume Inteligenta Artificiala.

Inteligenta Artificiala este o tehnologie care functioneaza ca un geniu util: iti ghiceste nevoile in timp real, te ajuta prin cunostintele si abilitatile sale si, mai presus de toate, se ocupa de toate sarcinile obositoare, dificile si plictisitoare, permitandu-ti sa te concentrezi asupra a ceea ce este cu adevarat important: asupra utilizarii telefonului.

Capacitatile Inteligentei Artificiale pot fi ilustrate cel mai bine prin intermediul fotografiei. Huawei P20 Pro este echipat cu cea mai buna camera dintre smartphone-urile de pe piata la momentul actual. Acesta poate surprinde fotografii clare si detaliate pe timp de noapte, ofera zoom de 5x, iar lentilele sale iti permit sa obtii un efect natural de fundal blurat, efect ce va imbunatati fotografiile de tip portret, de exemplu. Cu toate acestea, efectul final nu depinde doar de echipamentul folosit, ci si de abilitatile si cunostintele fotografului. Cel putin, asa a fost pana acum. Odata cu P20 Pro, Inteligenta Artificiala ii ajuta pe utilizatori sa recunoasca subiectii, cadrul, lumina si intensitatea acesteia in timp real, va selecta si ajusta toti parametrii, exact ca un fotograf profesionist, permitandu-le acestora sa se concentreze asupra momentului. Acest asistent virtual le poate sugera cum sa faca cea mai buna incadrare si ii avertizeaza atunci cand telefonul este inclinat, ca exista riscul ca imaginea sa iasa stramb. De asemenea, poate prezice miscarile subiectilor, concentrandu-se asupra locului unde vor fi atunci cand fotografia va fi realizata.

De asemenea, Inteligenta Artificiala se dovedeste a fi foarte folositoare ulterior, atunci cand telefonul tau contine deja zeci de fotografii ale locurilor pe care le-ai vizitat sau ale persoanelor pe care le-ai intalnit. Bineinteles ca, pentru a spune povestea experientelor tale, ar trebui sa alegi ceea ce este mai bun si mai interesant din toate aceste fotografii, acelea care contin ceva ce este important pentru tine. Totusi, putini oameni sunt dispusi sa caute prin colectii uriase de fotografii, intrebandu-se pe care sa o aleaga sau sa caute un anumit loc sau persoana. Vestea buna este ca utilizatorii lui P20 Pro nu trebuie sa isi faca griji! Inteligenta Artificiala recunoaste continutul fotografiilor tale in timp real, le clasifica si le evalueaza. Acum, pentru a impartasi amintirile cu cei dragi, trebuie doar sa deschizi aplicatia Smart Galleries, unde vei gasi albume cu diferite tematici pregatite, cu layout-uri elegante si selectate automat. 

Chiar si cel mai rapid telefon devine mai lent in timp. Pe masura ce instalezi si apoi dezinstalezi aplicatiile, memoria incepe sa se umple, iar sistemul se incarca cu diverse fisiere inutile care incetinesc telefonul. Pana acum, fie trebuia sa te obisnuiesti cu acest lucru, fie trebuia sa revii la setarile din fabrica din cand in cand, actiune ce era extrem de plictisitoare si obositoare. insa, inginerii Huawei au rezolvat aceasta problema prin valorificarea Inteligentei Artificiale. Algoritmii AI invata in mod constant ce aplicatii utilizezi si cand, precum si cat timp le folosesti. Utilizand aceste informatii, AI adapteaza telefonul in functie de nevoile tale, prezice in ce moment vei folosi o anumita aplicatie si o va incarca in avans. Iar daca ai cu adevarat nevoie de ea, este gata sa functioneze si sa se deschida rapid! 

AI recunoaste functiile neutilizate si le inchide automat, pentru ca telefonul sa mearga mai repede. Tehnologia inteligenta este capabila sa curete telefonul din cand in cand, evitand incetinirea acestuia si pastrandu-l in cele mai bune conditii. in timp ce alte telefoane devin din ce in ce mai lente, P20 Pro ramane la fel de rapid ca atunci cand l-ai achizitionat. Toate acestea sunt realizate fara ca utilizatorul sa fie deranjat, in background, astfel ca tu vei scapa in sfarsit de stresul ca telefonul va ceda sau iti va ingreuna experienta de utilizare.

Toate mecanismele pe care Inteligenta Artificiala le utilizeaza pentru a se asigura ca sistemul telefonului functioneaza in cele mai bune conditii sunt, de asemenea, excelente pentru rezolvarea unei alte probleme importante pentru utilizatori, si anume durata de viata a bateriei. inca o data, Huawei P20 Pro uimeste nu doar datorita capacitatii de 4000 mAh a bateriei, ci si datorita utilizarii unor componente alese cu atentie, eficiente din punct de vedere energetic, dar si, cel mai important, prin Inteligenta Artificiala care controleaza tot ceea ce se intampla pe telefon in timp real si verifica unde se duce cea mai mare parte a energiei. La fel ca si tine, AI decide unde poate fi economisita energia. iti cunoaste comportamentul si obiceiurile, astfel ca intelege ce aplicatii pot fi inchise si estimeaza ca, de exemplu, nu vei avea nevoie de WiFi pentru inca o ora, pentru ca oricum esti departe de casa. Nu trebuie sa faci sau sa te gandesti la nimic, dar asistentul invizibil care lucreaza in fundal se va asigura ca telefonul tau ramane mereu pregatit pentru actiune, asigurand o durata de utilizare mult mai mare decat in cazul altor dispozitive.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate