Cautare


07 Mai 2018
iPhone X a fost cel mai bine vandut smartphone din lume in primul trimestru, in ciuda temerilor

iPhone X a fost cel mai bine vandut smartphone din lume in primul trimestru al anului 2018, contrazicand astfel estimarile de vanzari ale analistilor.

Telefonul emblematic al Apple a fost vandut in 16 milioane de unitati in primele trei luni ale anului, potrivit cifrelor publicate joi de catre cercetatorul de piata Strategy Analytics. Apple a ocupat si urmatoarele doua locuri de pe lista cu iPhone 8 si iPhone 8 Plus, care s-au vandut in 12,5 milioane unitati si, respectiv, 8,3 milioane unitati. 

Furnizorii de smartphone-uri constata ca este din ce in ce mai greu sa convinga cumparatorii cu cele mai noi si cele mai bune smartphone-uri. Au existat ingrijorari ca chiar si iPhone X din 2017, primul redesign major al iPhone-ului Apple in decurs de 3 ani,nu va reusi sa ii faca pe consumatori sa fie din nou incantati de smartphone-uri. Telefonul, al carui pret incepe de la 999 dolari, cu 300 dolari mai mult decat iPhone 8 de 4,7 inch si cu 200 dolari mai scump decat iPhone 8 Plus de 5,5 inch, este cel mai scump iPhone pe care Apple l-a produs vreodata. 

Temerile ca Apple va raporta vanzari mai slabe ale iPhone-ului au fost alungate atunci cand compania a anuntat marti ca vanzarile unitatii iPhone au crescut cu 2,9 procente fata de anul trecut in al doilea trimestru. CEO Tim Cook a declarat ca iPhone X a fost cel mai bine vandut dispozitiv Apple in fiecare saptamana din trimestru. 

"Pentru cel de-al doilea trimestru al anului, iPhone X ramane cel mai popular model smartphoen din lume, datorita unui amestec de design bun, camere sofisticate, aplicatii extinse si prezenta pe scara larga a dispozitivului", a declarat Juha Winter, senior analyst in cadrul Strategy Analytics. "Apple a livrat acum aproape 50 milioane de unitati iPhone X la nivel mondial, de la lansarea comerciala din noiembrie 2017". 

In saptamanile care au condus la rezultatele Apple, analisti dupa analisti au redus estimarile privind veniturile si au avertizat ca perioada de crestere iPhone s-ar putea sfarsi. Acestia si-au bazat temerile pe rezultatele furnizorilor de componente Apple, inclusiv Samsung. 

Xiaomi Redmi 5A si Samsung Galaxy S9 Plus au fost cele mai bine vandute smartphone-uri Android din lume, cu 5,4 milioane unitati si, respectiv, 5,3 milioane unitati. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate