Cautare


Apple aproba actualizarea aplicatiei Telegram, la o zi dupa ce a fost acuzata ca a oprit-o
04 Iunie 2018 Mobile

Apple aproba actualizarea aplicatiei Telegram, la o zi dupa ce a fost acuzata ca a oprit-o

Actualizarile Telegram au fost blocate de catre Apple inca din aprilie, cand Rusia a interzis aplicatia de mesagerie criptata, a declarat joi CEO-ul companiei.

Pavel Durov, care a co-fondat Telegram impreuna cu fratele sau Nikolai Durov in 2013, a declarat ca Apple a tinut partea Rusiei dupa ce compania a refuzat sa ofere cheile de decriptare pentru comunicatiile utilizatorilor catre agentiile de securitate ale tarii. 

Aplicatia Telegram a fost actualizata in 1 iunie, la o zi dupa ce CEO-ul companiei s-a plans despre acest lucru. Ulterior, Durov i-a multumit lui Tim Cook, CEO Apple, printr-un tweet. 

Guvernul rus a declarat ca serviciul de mesagerie a fost folosit pentru a planifica un bombardament sinucigas din 2017, care a condus la decesul a 16 persoane in St. Petersburg. 

"Credem ca am facut singurul lucru posibl, pastrand dreptul utilizatorilor nostri la viata privata intr-o tara tulbure", a declarat Durov joi despre Telegram. "Din pacate, Apple nu ne-a luat partea". 

Durov a remarcat ca Rusia reprezinta 7% din utilizatorii Telegram, insa ca blocajul Apple a afectat utilizatorii din intreaga lume. De asemenea, a sustinut ca blocajul a impiedicat compania sa se conformeze GDPR inaintea termenului limita din UE din 25 mai.

Apple nu a raspuns imediat cererii de comentarii. 

Telegram si omologul sau mai rapid, Telegram X, au fost retrase pentru scurt timp din App Store in februarie, Apploe invocand "continutul necorespunzator" pentru eliminarea aplicatiei.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate