Cautare


25 Iunie 2018
Apple respinge sustinerile unui hacker, potrivit carora acesta ar putea depasi limita de parole iPhone

Un cercetator in domeniul securitatii crede ca a descoperit o modalitate de a ocoli limita de blocare a parolelor pe un iPhone sau iPad, a raportat ZDNet. Insa s-a dovedit ca codurile de acces pe care le-a tastat nu au fost mereu numarate.

"Raportul recent despre ocolirea parolelor pe un iPhone a fost gresit si este rezultatul testarii incorecte", a declarat sambata Apple intr-o declaratie trimisa prin e-mail. 

De la lansarea din 2014 a iOS 8, toate iPhone-urile si iPad-urile au venit cu criptare a dispozitivului protejata de un cod de acces din patru sau sase cifre. Daca codul de acces este introdus gresit de prea multe ori, dispozitivul se blocheaza, a explicat Zack Whittaker, ZDNet. 

Insa co-fondatorul Hacker House, Matthew Hickey, a descoperit o modalitate de a "ocoli limita de 10 ori si de a introduce oricate coduri de acces doreste, chiar si pe iOS 11.3", a scris Whittaker. 

Hickey "a explicat ca atunci cand un iPhone sau iPad este conectat si un potential hacker trimite intrari de la tastatura, acesta declanseaza o cerere de intrerupere, care are prioritate fata de orice altceva pe dispozitiv", a scris Whittaker. 

"In loc sa trimiteti cate un cod de acces si sa asteptati, le trimiteti pe toate deodata", a declarat Hickey pentru ZDNet. "Daca trimiteti atacul de forta bruta intr-un sir de intrari lungi, dispozitivul le va procesa pe toate si va ocoli functia de stergere a datelor". 

Insa Hickey a postat ulterior, sambata, ca nu toate parolele tastate ajung pe dispozitiv, asa incat acestea nu se iau in considerare. Intr-un alt mesaj de sambata, Hickey a adaugat: "Am verificat din nou toate codurile si testarea: Cand am trimis coduri pe telefon, se pare ca 20 sau mai multe sunt introduse, insa in realitate se trimit pe telefon doar patru sau cinci pin-uri pentru a fi verificate". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate