Cautare


18 Septembrie 2018
Google recunoaste ca a schimbat de la distanta setarile telefoanelor

Google si-a cerut scuze dupa ce utilizatorii de telefoane Android au observat ca setarea economizorului de baterie a fost activata de la distanta saptamana trecuta fara consimtamantul lor.

Economizorul de baterie afecteaza frecventa actualizarii si functionarii aplicatiilor in fundal. 

Firma a explicat pe site-ul Reddit ca efectueaza un test intern care a rulat mai larg "din greseala". 

Dispozitivele afectate par sa ruleze sistemul de operare Android Pie. 

Battery Saver poate, de asemenea, sa intarzie notificarile si sa opreasca serviciul de localizare atunci cand dispozitivul nu este utilizat, pentru a economisi bateria. 

"Acesta a fost un experiment intern pentru testarea functiilor de economisire a bateriei, care a fost lansat din greseala la mai multi utilizatori decat se intentiona", a declarat compania pe Reddit. 

"Am adus acum setarile de economisire a bateriei la valorile implicite. Va rugam sa configurati telefoanele dupa preferinte. Ne pare rau pentru confuzie". 

Multi dintre utilizatorii afectati au descris pe Reddit ca au dispozitive Google Pixel, insa au fost mentionate si alte dispozitive Android, inclusiv Essential Phone, proiectat de catre unul din creatorii Android. 

Editorul revistei Which? Computing, Kate Bevan, a sustinut ca telefonul sau a fost afectat: "Am observat ca, dintr-o data, economizorul bateriei a fost activat, si am ramas nedumerita", a declarat Bevan. "Nu vreau ca nicio aplicatie sau sistem de operare sa inverseze deciziile pe care le-am luat - decat daca stiu de ce fac acest lucru. Este vorba despre transparenta si consimtamant - ar putea sa fie o idee buna, insa vreau sa stiu de ce". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate