Cautare


30 Octombrie 2018
S-a lansat proiectul Green Spots - incarcatoare solare urbane pentru dispozitive mobile

Echipa de arhitecti romani Triptic Studio a lansat, pe 25 octombrie, proiectul Green Spots – incarcatoare Solare Urbane. Statiile de incarcare pentru dispozitive mobile ce transforma energia solara in energie electrica sunt produse intr-o fabrica din Braila si reprezinta o solutie pentru viitorul tehnologiei durabile din viitoarele smart cities.

Energia electrica a statiilor de incarcare este produsa de panouri fotovoltaice, acestea putand alimenta pana la 12 dispozitive simultan. Bateria cu litiu-ion incorporata stocheaza energie pentru un total de 300 de incarcari, iar statiile pot fi folosite atat pe timp de zi, cat si noaptea.

”Desi nevoia noastra de a comunica prin intermediul dispozitivelor mobile este tot mai mare, la nivelul spatiului public, solutiile de incarcare a bateriei sunt aproape inexistente in Romania. Astfel, Green Spots vine cu o solutie la o nevoie cotidiana a omului modern.”, spune Cristian Danciu, Business Developer Green Spots.

Exista trei modele standard de incarcatoare Green Spots, de dimensiuni si capacitati diferite:

ICON, modelul standard cu noua panouri fotovoltaice flexibile (135W) integreaza o baterie litiu-ion de 12Vx 60A. Statia include sase prize USB de maximum 10W (1-2A, 5V) si este echipata cu blaturi de depozitare pentru sporirea gradului de confort la utilizare. 

IDEA este versiunea care integreaza trei panouri fotovoltaice (90W) si o baterie litiu-ion de 12Vx60A. si aceasta statie permite incarcarea a 6 dispozitive mobile simultan, insa se diferentiaza de varianta standard prin prezenta panourilor publicitare. Modelul Idea ofera o solutie de afisaj stradal pentru branduri. 

IDOL este cel mai avansat model produs de Triptic si ofera utilizatorilor 12 prize USB, precum si un grad sporit de confort prin prezenta bancutelor si a unui blat generos. Idol este echipat 6 panouri, cu o putere totala de 180 W si a fost special creat pentru parcuri si piatete urbane.  

Triptic Studio anunta posibilitatea de adaptare a statiilor solare in functie de nevoile clientilor.  ”De la dotarea standard cu prize USB si LED-uri pentru iluminat nocturn, acestea pot fi echipate suplimentar cu WIFI, sisteme de supraveghere video, panouri cu touchscreen si alte elemente de design”, spune Aurel Basuc, unul din arhitectii care au proiectat Green Spots.
 
Green Spots propune un nou tip de mobilier stradal, care poate contribui substantial la dezvoltarea zonei in care este amplasat. ”Prin pozitionarea instalatiilor in spatiul public, urmarim sa oferim solutii atat pietonului, cat si investitorului. Pentru acesta din urma, existenta unui spatiu publicitar poate face atragatoare investitia. insa, principalul aspect de luat in calcul este transformarea spatiului in sine. Crearea unui atractor la nivel urban implica o serie de investitii, precum magazine, cafenele, bistro-uri, toate acestea generand fluxuri de oameni”, afirma Adrian tutuianu, cofondatorul Green Spots. 

Clientii Green Spots vin atat din sectorul public, cat si din cel privat. Dispozitivele pot fi achizitionate, insa Triptic Studio anunta si posibilitatea de a inchiria incarcatoarele solare pentru expozitii, festivaluri sau alte evenimente in aer liber.

Cluj-Napoca este primul oras din Romania care a apelat la incarcatoarele stradale Green Spots, in cadrul unui proiect pilot desfasurat de Triptic, impreuna cu autoritatile locale si o companie internationala de utilitati. 

Proiectul Green Spots – incarcatoare solare urbane este unul din finalistii Startarium Pitch Day, cea mai mare competitie pentru startup-uri din Romania. 

Despre Triptic Studio

Triptic Studio este o firma de arhitectura fondata in anul 2013 de arhitectii Aurel Basuc si Adrian Tutuianu, impreuna cu economistul Cristian Danciu. Triptic ofera servicii complete de proiectare: arhitectura, structuri, instalatii, securitate la incendii, pentru domeniul rezidential, industrial, retail sau entertainment. 

Pe langa Green Spots, Triptic Studio desfasoara, impreuna cu organisme internationale, proiecte in domeniul amenajarii spatiului urban, iar in anul 2019 isi propune diversificarea si cresterea portofoliului de proiecte. Unul dintre acestea este proiectarea unui private student housing  pentru un fond de investitii european. 

Sursa: www.actpr.ro
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate