Cautare


Vanzarile smartphone la nivel global inregistreaza scaderi pentru al patrulea trimestru consecutiv
05 Noiembrie 2018 Mobile

Vanzarile smartphone la nivel global inregistreaza scaderi pentru al patrulea trimestru consecutiv

Samsung este inca pe primul loc, insa pierde teren in favoarea rivalilor chinezi.

Livrarile globale de smartphone-uri au scazut la 360 milioane unitati in al treilea trimestru, un declin anual de 8 procente, a declarat firma de cercetare a pietei Strategy Analytics joi. Rezultatele marcheaza cel de-al patrulea trimestru consecutiv de scadere. 

Piata smartphone "este, efectiv, in recesiune", a declarat Linda Sui, director al Strategy Analytics. "Industria smartphone se straduieste sa reziste unor subventii de transport reduse, ratelor de inlocuire mai lungi, acumularii de inventar in mai multe regiuni si lipsei de inovatie in design-ul hardware". 

Vineri, IDC a emis propriile cifre pentru cel de-al treilea trimestru, care se potrivesc in mare masura cu cele ale Strategy Analytics. Firma a indicat China, cea mai mare piata smartphone din lume, si Samsung, ca factori cheie in declinul din aceasta perioada. IDC vede o revenire in China, incepand cu 2019. 

In general, pietele ar putea vedea semne de imbunatatire iminenta inainte de finalul acestui an. 

"Sezonul de iarna ar trebui sa fie unul interesant, cu o gama larga de noi dispozitive emblematice disponibile", a declarat Anthony Scarsella, cercetator de piata la IDC. "Cu noile dispozitive iPhone, Mate 20, Pixel 3, V40, Note 9 si OnePlus 6T, consumatorii vor avea o multime de optiuni la dispozitie atunci cand se apropie timpul de upgrade". 

Samsung si-a pastrat prima pozitie la nivel mondial, cu o cota de 20% pe piata smartphone, insa cele 72,3 milioane de unitati livrate in trimestru reprezinta o scadere de 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Samsung se confrunta pe pietele din China si India cu Huawei, Xiaomi si alti rivali chinezi - o problema pe care compania trebuie sa o rezolve "inainte de a fi prea tarziu", a declarat Strategy Analytics. 

Evidentiind problema Samsung, livrarile Huawei, de pe pozitia a doua a clasamentului, au crescut cu 32% anual, la aproape 52 milioane de smartphone-uri in trimestru. Telefoanele Android ale companiei au o prezenta redusa in America de Nord, insa sunt "extrem de populare" in restul lumii, castigand o cota de piata de 14 procente, a indicat Strategy Analytics. 

Livrarile Apple (pozitia a treia in clasament) de 46,9 milioane de smartphone-uri, au oferit companiei o cota de piata de 13 procente. "Noile iPhone XR, XS si XS Max inregistreaza o cerere sanatoasa, insa accentul pus de Apple pe preturi limiteaza cresterea volumului global", a declarat Woody Oh, din cadrul Strategy Analytics. 

Xiaomi a ocupat pozitia a 4-a, livrand 33 milioane unitati in trimestru, cu o cota de poata de 9,2 procente. Oppo s-a clasat pe locul 5, cu o cota de piata de 8,7 procente si 31,2 milioane unitati livrate.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate