Cautare


28 Ianuarie 2019
Huawei sustine ca va detrona Samsung pana in 2020

Huawei a depasit Apple anul trecut, devenind al doilea cel mai mare vanzator smartphone din lume.

Gigantul chinez in domeniul telecomunicatiilor se asteapta sa detroneze Samsung ca cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume pana la sfarsitul anului 2020, potrivit CNN. Huawei deja a depasit Apple in cel de-al doilea trimestru al anului 2018. 

"In acest an cel mai devreme, iar cel mai tarziu anul viitor, vom deveni numarul 1", a declarat Richard Yu, CEO al afacerii consumer a Huawei, pentru reporterii din Beijing, potrivit CNN. 

Huawei nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta. 

Huawei a stabilit un record pentru companie prin livrarea a peste 200 de milioane de telefoane in 2018, generata de vanzarea modelelor P20, Honor 10 si Mate 20. In decembrie, cand a raportat cifrele, Huawei a declarat ca intentioneaza sa devina cel mai mare furnizor de telefoane din lume pana la sfarsiul anului 2019. Samsung detine in prezent acest titlu, insa a avertizat la inceputul acestei luni ca se asteapta la o scadere dramatica a profitului din trimestrul al patrulea, in parte din cauza intensificarii concurentei pe piata smartphone.

Cu toate acestea, traseul Huawei spre varful clasamentului se confrunta cu obstacole. Luna trecuta, directorul financiar al companiei, Meng Wanzhou, a fost arestat in Canada la cererea autoritatilor americane. Fiica fondatorului Ren Zhengfei, Meng se confrunta cu extradarea in SUA cu privire la presupusele incalcari ale sanctiunilor din partea Iranului. 

La inceputul acestei luni, un angajat al Huawei a fost arestat in Polonia pentru acuzatii de spionaj. Acesta a fost concediat mai apoi de catre companie. Tot in luna ianuarie, procurorii federali americani au lansat o investigatie asupra Huawei cu privire la acuzatiile ca a furat secrete comerciale ale T-Mobile in urma unui proces din 2014. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate