Cautare


Reducerea timpului petrecut in fata ecranului nu diminueaza dependenta de telefon, arata un studiu
14 Februarie 2019 Mobile

Reducerea timpului petrecut in fata ecranului nu diminueaza dependenta de telefon, arata un studiu

"Detoxifierea dvs. digitala" ar putea sa nu fie atat de eficienta cum credeati, potrivit unui sondaj online efectuat de catre compania de realitate augmentata Mojo Vision.

Compania a solicitat in septembrie unui numar de peste 1.000 de persaoane sa vorbeasca despre atitudinea lor fata de distragerea tehnica si despre modul in care incearca sa reduca dependenta de dispozitive. Multi respondenti au declarat ca periodic isi modereaza timpul petrecut in fata ecranuilui sau elimina dispozitivele din viata lor. Insa 54% dintre respondenti au sustinut ca renuntarea la tehnologie, in special la smartphone-uri si la alte dispozitive personale, nu a condus la petrecerea a mai putin timp pe dispozive, ori nu sunt siguri ca atitudinea lor a avut acest efect. In plus, unul din trei respondenti a declarat ca gradul de utilizare fie a crescut atunci cand a inceput din nou sa foloseasca dispozitivul, fie a ramas acelasi. Rezultatele sondajului, care are o marja de eroare de 3 procente sau mai putin, au fost publicate miercuri.

Companiile din domeniul tehnologiei se confrunta cu reactii negative atat din partea investitorilor, cat si a utilizatorilor, care sunt ingrijorati cu privire la impactul negativ pe care timpul prea mult petrecut in fata ecranelor il poate avea asupra oamenilor, in special a tinerilor. In iunie, Apple a dezvaluit functii ale iOS 12 care permit utilizatorilor sa monitorizeze cat timp petrec pe dispozitive si in anumite aplicatii. Google a urmat exemplul in luna noiembrie, lansand un instrument Digital Wellbeing pentru a ajuta la limitarea timpului petrecut in fata ecranului. Facebook si Instagram au lansat, de asemenea, anul trecut, instrument care arata utilizatorilor cat timp petrec pe platforme.

31% dintre respondenti sunt ingrijorati de faptul ca tehnologia ne-a afectat inmod negativ capacitatea de a interactiona unii cu altii, potrivit sondajului Mojo Vision. Primele trei preocupari cu privire la utilizarea excesiva a dispozitivelor indicate de catre respondenti sunt acelea ca: este afectata calitatea interactiunilor (65%); suntem impiedicati sa fim prezenti (63%); impiedica oamenii sa interactioneze unii cu altii (62%).

65% dintre respondenti au declarat ca tehnologia consumatorilor a devenit intruziva si sunt ingrijorati ca va juta un rol mai dominant in viata noastra, potrivit sondajului. In plus, trei sferturi dintre respondenti sustin ca social media este de vina pentru timpul excesiv petrecut pe telefoane sau dispozitive. 

"Detoxifierea digitala si limitarea timpului petrecut in fata ecranului reprezinta raspunsurile standard la distragerea tehnologiei in prezent, insa oamenii se lupta inca sa gaseasca un echilibru functional", a declarat Steve Sinclair, senior vice president of product and marketing Mojo Vision. 

Eliminarea dispozitivelor din viata noastra nu este o solutie pe termen lung, potrivit studiului. Respondentii au incercat tactici pentru limitarea timpului petrecut in fata ecranului, inclusiv reducerea numarului de notificari pe care le primesc (46%), plasarea telefoanelor in modul "do not disturb" (44%) sau inchiderea telefoanelor pentru o anumita perioada de timp (37%).Cu toate acestea, 32% dintgre persoane au declarat ca indepartarea tehnologiei nu rezolva problema, deoarece aceasta problema este cu oamenii mai degraba decat cu dispozitivele in sine. In plus, oamenii se bazeaza atat pe tehnologie, cat si pe schimbarile pozitive pe care aceasta le-a adus, incat nu este realist sa stea departe de dispozitivele lor, arata sondajul. 

Peste o treime dintre oameni au sustinut ca nu exista o solutie pentru distragerea tehnologica, deoarece vom deveni mai dependenti de dispozitivele noastre, potrivit studiului. Insa jumatate dintre respondenti au declarat ca anticipeaza faptul ca dispozitivele tehnologice vor evolua pentru a se potrivi mai bine in viata noastra. 

In cele din urma, 40% dintre respondenti au declarat ca singurul raspuns pe termen lung pentru rezolvarea problemei este sa se bazeze mai putin pe gadget-uri. Cu toate acestea, un sfert dintre oameni au declarat ca este de datoria companiilor de tehnologie sa faca dispozitivele mai putin distragatoare.

Sursa: www.cnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate