Cautare


Cum sa va impiedicati iPhone-ul sa urmareasca si sa stocheze locatiile in care locuiti, lucrati, si pe care le vizitati
12 Martie 2019 Mobile

Cum sa va impiedicati iPhone-ul sa urmareasca si sa stocheze locatiile in care locuiti, lucrati, si pe care le vizitati

O functie integrata in iOS urmareste in permanenta miscarile dvs. si stocheaza pe iPhone un istoric detaliat al locurilor pe care le vizitati in mod regulat.

Functia, numita Significant Locations, este descrisa de catre Apple dupa cum urmeaza: "Permite iPhone-ului dvs. sa cunoasca locuri semnificative pentru dvs., pentru a va oferi informatii utile despre locatie in Maps, Calendar, Photos si altele. Significant Locations sunt criptata si nu pot fi citite de catre Apple". 

Pentru unii, acest lucru ar putea sa nu reprezinte nimic, in timp ce altii l-ar putea considera drept o incalcare de catre Apple a vietii private. 

Deci, cum aflati ce informatii a colectat aceasta functie despre dvs.? 
Functia este localizata in Settings > Privacy > Location Services > System Services > Significant Locations. Pentru a avea acces la aceste date, trebuie sa va autentificati folosind parola de acces a iPhone-ului sau utilizand Touch ID ori Face ID, informatiile nefiind disponibile pentru oricine are acces la iPhone-ul dvs. 

Odata ce va aflati in ecranul Significant Locations, veti fi intampinat cu o lista de locuri pe care le-ati vizitat, care apoi este defalcata in locatii mai detaliate, impreuna cu datele cand ati fost in acel loc. Atingand oricare dintre aceste inregistrari conduce la afisarea unei harti cu locatia exacta, impreuna cu datele cand ati fost in acea locatie. 

Pentru a sterge datele deja colectate, aveti doua optiuni: 
Stergeti selectiv datele prin accesarea fiecarei intrari, apasarea Edit in partea dreapta sus a ecranului si eliminand intrarile una cate una. 
Stergeti in masaa datele derulate in partea de joc a listing-ului de pe pagina Significant Locations si apasati Clear History.

Puteti dezactiva complet aceasta functie din pagina Significant Locations in Settings. Acest lucru impiedica colectarea de noi date, insa este important de stiut ca nu sterge datele deja colectate si stocate. 

Sursa:
www.zdnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate