Cautare


10 Aprilie 2019
Barbati acuzati de o inselatorie cu iPhone-uri false in valoare de 1 milion de dolari

Doi barbati chinezi care studiaza in SUA sunt acuzati ca au obtinut aproape 1 milion de dolari prin trimiterea de iPhone-uri false catre Apple in vederea repararii si obtinerea unor telefoane originale in schimb.

Potrivit plangerii penale depuse luna trecuta, telefoanele contrafacute au fost expediate din China, iar telefoanele inlocuitoare au fost trimise acolo si vandute. 

Aproape jumatate dintre iPhone-urile false au fost inlocuite cu unele autentice. 

Ambii barbati sustin ca nu stiau ca telefoanele defecte erau false. 

Apple a calculat pierderea suferita ca urmare a presupusei inselatorii la aproximativ 895.800 dolari. 

Zhou Yangyang si Jiang Quan, studenti la Universitatea de Stat din Oregon, sunt acuzati prin plangere. Ambii sunt cetateni chinezi care au obtinut vize pentru studiu. 

Pretinsa inselatorie a fost descoperita dupa ce ofiterii vamali au deschis cinci pachete suspecte in drum spre Hong Kong, care pareau sa contina iPhone-uri contrafacute. 

O cautare suplimentara in casa lui Jiang a descoperit alte 300 de dispozitive false, potrivit declaratiei agentului de securitate interna Thomas Duffy. 

Jiang este acuzat de trafic cu marfuri contrafacute, in timp ce Zhou este acuzat ca a prezentat informatii false privind documentatia de transport. 

Apple a declarat anchetatorilor ca a primit 3.069 cereri de reparatii si a finalizat 1.493 dintre acestea. Celelalte au fost respinse ca falsuri. 
A adaugat ca se sustinea ca dispozitivele nu mai pornesc. Selectarea acestei probleme semnifica faptul ca procesul de inlocuire a telefoanelor a fost declansat imediat, in loc ca dispozitivele sa fie supuse examinarii de catre tehnicienii Apple, potrivit producatorului de telefoane mobile. 


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate