Cautare


China ar scana telefoanele turistilor prin instalarea de malware
04 Iulie 2019 Mobile

China ar scana telefoanele turistilor prin instalarea de malware

Aplicatia, care descarca mesaje text, jurnale de apel si inregistrari din agenda, este instalata atunci cand turistii trec anumite frontiere, potrivit unui raport de investigatie.

Guvernul chinez ar obliga strainii sa descarce malware pe telefoanele lor atunci cand intra in tara. Malware-ul descarca mesajele text ale oamenilor, jurnalele apelurilor si inregistrarile din agenda si scaneaza dispozitivul pentru aproximativ 73.000 de alte fisiere, potrivit unei anchete comune desfasurate de The New York Times, Guardian, Motherboard, Suddeutsche Zeitung si rediodifuzorul german NDR. 

Articolele urmaresc blocarea Huawei in SUA pe fondul preocuparilor legate de securitate, respectiv a celor privind legaturile apropiate ale companiei cu guvernul chinez. Huawei a negat in mod repetat aceste acuzatii. China, intre timp, a blocat accesul la site-urile americane de stiri, pe langa blocarea social media occidentale si a Wikipedia. 

Potrivit articolului comun de marti, turistii care au trecut granita chineza in regiunea Xinjiang s-au confruntat cu confiscarea telefoanelor lor de catre politistii de frontiera, care au instalat un malware Android denumit BXAQ sau Fengcai. Se cauta orice continut islamic, au declarat publicatiile, citand mai multe analize ale software-ului. 

Malware-ul a cautat, de asemenea, parti de fisiere Quran, Dalai Lama PDF si muzica de la o trupa japoneza, Unholy Grave, indica articolele. 

Un turist pe al carui telefon a fost instalat malware l-a pus la dispozitia Suddeutsche Zeitung si Motherboard, iar un reporter al Suddeutsche Zeitung care a trecut granita s-a confruntat, la randul sau, cu instalarea malware-ului. Reporterul a mai spus ca a vazut masini care au fost folosite pentru a cauta iPhone-urile la granita. 

"Stim deja ca locuitorii din Xianjiang, in special musulmanii turci, sunt supusi supravegherii non-stop si multidimensionale", a declarat Maya Wang, senior researcher in cadrul Human Rights Watch. "Acest malware sugereaza ca si strainii sunt supusi la astfel de supravegheri in masa si ilegale". 

Human Rights Watch nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate