Cautare


Vanzarile de telefoane se confrunta cu cel mai mare declin de pana acum, sustine Gartner
19 Iulie 2019 Mobile

Vanzarile de telefoane se confrunta cu cel mai mare declin de pana acum, sustine Gartner

Vanzarile globale de dispozitive mobile vor scadea cu 68 de milioane in acest an, mai mult decat PC-urile si tabletele.

Consumatorii nu se inghesuie sa cumpere telefoane mobile asa cum o faceau inainte. In acest an se estimeaza ca vanzarile globale de telefoane mobile vor scadea cu 68 de milioane de unitati, sau 3,8% comparativ cu anul precedent, potrivit unui raport publicat miercuri de Gartner. Firma de cercetare estimeaza ca acesta este cel mai mare declin de pana acum pentru smartphone-uri. 

Raportul atribuie scaderea cererii faptului ca consumatorii isi pastreaza mai mult timp telefoanele si faptului ca doresc schimbari dramatice ale experientei. In total, vanzarile de dispozitive la nivel global - inclusiv PC-uri, tablete si telefoane mobile - vor scadea cu aproximativ 74 de milioane in 2019. 

Intre timp, alte firme, cum ar fi eMarketer, au prevazut ca utilizarea smartphone-urilor va incetini pana in 2020. 

"Daca telefoanele mobile nu ofera utilitate, eficienta sau experiente semnificative, utilizatorii nu le vor actualiza si, prin urmare, vor spori durata de viata a acestor dispozitive", a declarat Ranjit Atwal, director de cercetare la Gartner. 

Pentru a combate acest declin, sustine Gartner, producatorii de telefoane mobile vor incerca sa atraga consumatorii cu 5G in urmatorul an. In 2023, firma se asteapta ca telefoanele 5G sa reprezinte 51% din vanzari, in crestere fata de 6%, procentul prognozat pentru 2020. 

In prezent, exista putine telefoane 5G disponibile pe piata. Intre acestea se numara Samsung Galaxy S10 5G, precum si LG V50 ThinQ. Si retelele 5G sunt disponibile doar in zone limitate in anumite orase din SUA pentru moment. 

Sursa: www.cnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate