Cautare


24 Iulie 2019
O eroare a aplicatiei Facebook pentru copii permite acestora sa vorbeasca cu utilizatori neautorizati

Facebook a declarat luni ca o "eroare tehnica" a permis miilor de copii care folosesc aplicatia de mesagerie a companiei destinata copiilor sa se alature unor grupuri de discutii care nu au fost aprobate de parintii lor.

Aplicatia, numita Messenger Kids, permite copiilor intre 6 si 12 ani sa trimita mesaje si sa efectueze chat video cu membrii familiei si cu prietenii aprobati de catre parintii lor. 

Spre exemplu, o fata care foloseste aplicatia se poate alatura sesiunilor de discutii in grup daca a fost invitata de catre un prieten aprobat de parintii sai. Din cauza defectiunii, aceste grupuri de discutii ar putea include si utilizatori care nu au fost aprobati de parintii fetei. Facebook a declarat, totusi, ca membrii acestui grup de discutii au fost aprobati de parintii fetei. 

"Am anuntat recent unii parinti ai utilizatorilor de conturi Messenger Kids despre o eroare tehnica pe care am detectat-o si care afecteaza un numar mic de grupuri de discutii", a declarat un purtator de cuvant al Facebook. "Am dezactivat grupurile de discutii afectate si am oferit parintilor resurse suplimentare pe Messenger Kids si securitate online". 

Purtatorul de cuvant a declarat ca Facebook cauta in continuare sa descopere modul in care s-a produs eroarea, insa problema a fost rezolvata. Acesta nu a putut raspunde intrebarilor privind modul in care gigantul social media a aflat despre eroare. 

The Verge, care a scris anterior despre aceasta defectiune, a declarat ca "nu este clar cat timp a fost prezent bug-ul in aplicatie". 

Aplicatia a fost controversata inca de la lansarea sa din decembrie 2017. Grupurile de sprijin pentru drepturile copiilor au indemnat frecvent Facebook sa inchida aplicatia, argumentand ca aceasta incalca o lege federala menita sa protejeze intimitatea copiilor online. 

Facebook nu a dezvaluit cate persoane folosesc Messenger Kids. In decembrie, firma de cercetare de piata Sensor Tower a estimat ca aplicatia a fost instalata de 2,8 milioane de utilizatori App Store si Google Play din SUA, Canada, Mexic, Thailanda si Peru. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate