Cautare


Qualcomm extinde 5G la smartphone-uri mai ieftine cu noi chip-uri
09 Septembrie 2019 Mobile

Qualcomm extinde 5G la smartphone-uri mai ieftine cu noi chip-uri

Aceasta ar putea ajuta peste 2 miliarde de oameni sa se conecteze la reteaua wireless super-rapida.

Preturile telefoanelor 5G sunt pe cale sa fie mult mai ieftine.

Anul viitor, Qualcomm isi va extinde modemurile 5G pe procesoarele Snapdragon seria 8, seria 7 si seria 6, a anuntat vineri comapnia in cadrul IFA Berlin. Chip-urile din seria 8 ale companiei sunt destinate telefoanelor high-end precum Galaxy S10, iar Snapdragon 855, alaturi de un modem Qualcomm 5G, conecteaza Galaxy S10 5G, Note 10 Plus 5G si alte telefoane la retele 5G. Chip-urile din seria 7 si seria 6 ale companiei alimenteaza dispozitive mult mai accesibile, cum ar fi cele de la HMD, Motorola si Oppo. 

5G este vazut ca o tehnologie game-changing, cu capacitatea de a spori dramatic viteza si acoperirea retelelor wireless. Poate rula intre 10 si 100 de ori mai rapid decat conexiunea celulara tipica 4G de astazi. Si latenta este mai rapida decat ceea ce ofera Wi-Fi. 

Insa primele dispozitive 5G au fost scumpe. Galaxy S10 5G costa 1.299 de dolari, in timp ce S10 obisnuit incepe de la 900 de dolari. Noul Galaxy Note 10 Plus 5G se vinde pentru 1.300 de dolari, in timp ce modelul 4G incepe de la 1.100 de dolari.

Prin extinderea 5G pe linia sa de produse, Qualcomm va face tehnologia wireless disponibila pentru chiar mai multi consumatori. Nu doar Samsung va produce telefoane 5G. 

"Am lansat 5G", a declarat vineri presedintele Qualcomm, Cristiano Amon, in cadrul unei prezentari la IFA. "Vrem ca toata lumea sa o aiba. Cu aceasta tehnologie...vom aduce 5G la scara cu multi parteneri". 

Qualcomm sustine ca partenerii sai dezvolta peste 150 de design-uri folosind procesoarele sale 5G. Estimeaza ca extinderea 5G pe linia sa de produse va face 5G accesibil pentru peste 2 miliarde de utilizatori smartphone. 

Qualcomm, cel mai mare producator de chip-uri wireless din lume, este principala companie care ofera modemuri 5G producatorilor de telefoane. Chip-urile sale sunt folosite in aproape toate telefoanele 5G de pe piata din SUA. Actualul sau modem 5G, X50, ruleaza doar pe retele 5G. Producatorii de telefoane trebuie sa cumpere un chip separat careh se poate conecta la retele mai vechi. Doua modemuri inseamna un telefon mai scump si  mai incarcat. Este, partial, motivul pentru care telefoanele 5G costa mult mai mult decat cele 4G. 

Dar viitorul sau modem, X55, va putea functiona pe generatiile mai vechi de tehnologie wireless, pe langa 5G, remediind o multime dintre problemele X50. Anul viitor, Qualcomm va integra X55 cu creierul unui nou procesor Snapdragon din seria 8. Acest lucru va face ca telefoanele sa fie mai ieftine si mai eficiente din punct de vedere energetic, printre alte avantaje. Compania a declarat vineri ca va oferi mai multe detalii despre acest chip in cursul acestui an, probabil in cadrul Snapdragon Summit, la inceputul lunii decembrie. 

Noul chip 5G Snapdragon seria 7 va fi, de asemenea, un procesor integrat, a declarat vineri Qualcomm. 12 producatori de telefoane intentioneaza sa foloseasca acest procesor, inclusiv Oppo, realme, Redmi, Vivo, Motorola si producatorul telefoanelor Nokia, HMD Global. Clientii au inceput sa primeasca mostre ale chip-ului in cel de-al doilea trimestru al anului, putand sa efectueze teste si alte sarcini inainte de lansare. Dispozitivele ar trebui sa se lanseze in cel de-al patrulea trimestru sau la inceputul anului viitor. 

Dispozitivele care folosesc chip-ul 5G seria 6 vor fi disponibile in a doua jumatate a anului 2020. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate