Cautare


03 Octombrie 2019 Mobile

"Acesta este Surface Duo": Microsoft va lansa un telefon Android dual-screen

Compania cunoscuta pentru sistemul sau de operare Windows se intoarce la smartphone-uri, imbratisand ecosistemul rivalului sau.

Microsoft creeaza un telefon Android. Si acesta are doua ecrane. 

Producatorul Windows a prezentat dispozitivul sau, denumit Surface Duo, in cadrul unui eveniment de miercuri din New York. Compania a declarat ca doua ecrane vor face utilizatorii mai productivi si a prezentat un videoclip cu persoane care folosesc un stylus cu telefonul. Dispozitivul are doua display-uri de 5.6 inch care se extind intr-un dispozitiv de 8.3 inch. 

Compania nu a oferit multe detalii despre Surface Duo - care se alatura unui alt dispozitiv dual-screen mai mare, Surface Neo - insa a sustinut ca acesta va fi disponibil in 2020. Evenimentul a inregistrat si lansarea software-ului Windows 10 X pentru dispozitivele dual-screen. Intre dispozitivele noi se numara tabletele Surface Laptop 3, Surface Pro X si Surface Pro 7, Surface Earbuds si chip-ul SQ1 Arm. 

Prin parteneriatul cu Google, dispozitivul va putea rula aplicatii din Google Play Store. 

"Acest produs reuneste tot ce este mai bun din Microsoft si prin parteneriatul cu Google aducem tot ce este mai bun din Android intr-un singur dispozitiv", a declarat Panos Panay, Microsoft Product Chief. 

Microsoft a incercat timp de peste doua decenii sa realizeze sisteme de operare pentru telefoanele mobile, insa a renuntat la acest efort in urma cu doi ani. Nu a putut concura cu popularitatea Google Android si Apple iOS, care reprezinta 87% si, respectiv, 13% din smartphone-uri la nivel mondial in acest an, potrivit IDC. In schimb, Microsoft a optat sa extinda software-ul Office si alte servicii pe dispozitivele rivale, inclusiv iPhone-uri.

Revenirea la telefoane nu va fi usoara. In realitate, exista doar trei companii care vand dispozitive in numar mare si castiga bani din smartphone-urile lor - Samsung, Huawei si Apple. In al doilea trimestru, 22% dintre smartphone-urile livrate in lume au fost produse de catre Samsung, 17% de catre Huawei si 11% de catre Apple, potrivit Strategy Analytics. Nicio alta companie nu a depasit pragul de 10%, desi vanzatorii chinezi Xiaomi si Oppo s-au apropiat. Este foarte putin probabil ca Microsoft, cu un telefon Android, sa devina vreodata un furnizor major de telefoane. 

Microsoft nu este prima companie care produce un smartphone cu doua display-uri - insa spera sa fie prima care care cu adevarat succes. ZTE Axom M a ajuns pe piata in 2017, insa nu a avut un real succes. LG a prezentat la inceputul acestui an un atasament Dual Screen pentru primul sau telefon 5G, V50, precum si o versiune pentru telefonul LG G8X ThinQ. Insa dispozitivul LG nu a generat acelasi zgomot ca telefoanele pliabile de la Samsung si Huawei si chiar ca zvonurile privind telefoanele pliabile de la companii precum Motorola. 

In timp ce Microsoft pariaza ca ecranele duale reprezinta viitorul, majoritatea altor companii de pe piata telefoanelor mobile mizeaza pe display-uri pliabile. Se zvoneste ca aproape fiecare producator major de telefoane lucreaza la un dispozitiv pliabil. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate