Cautare


13 Februarie 2017
De ce nu va puteti opri sa faceti selfie-uri pe care toti ceilalti le urasc

Termenul "paradoxul selfie", inventat de profesorul de psihologie Sarah Diefenbach, se refera la obsesia noastra de a face si impartasi selfie-uri, chiar daca recunoastem dispretul nostru pentru proliferarea acestor auto-portrete digitale in viata noastra.

Sarah Diefenbach si Lara Christoforakos din cadrul Universitatii Ludwig-Maximilians din Munchen, Germania, au publicat recent un studiu in revista Frontiere in Psihologie, sugerand ca fenomenul contradictoriu este real. 

Ele au studiat 238 de persoane care locuiesc in Germania, Austria si Elvetia, prin efectuarea unui sondaj online. 

In timp ce 77% dintre respondenti au spus ca isi fac regulat selfie-uri, 62 pana la 67% au declarat ca fotografiile pot avea potentiale consecinte negative, facandu-i sa se simta rau cu privire la ei insisi - probabil ca rezultat al analizarii propriei persoane sau al compararii acestora cu alte persoane. 

In sustinerea sentimentul anti-selfie au fost alte date: 82% dintre respondenti au declarat ca mai degraba ar vedea orice alt tip de fotografie pe social media, in afara de selfie. 

Dovada este destul de clara: nu suntem fani ai privitului selfie-urilor altor oameni, insa nu ne putem abtine sa facem si sa impartasim propriile selfie-uri. 

Cercetatorii sugereaza ca am putea vedea selfie-urile altora ca fiind mai putin autentice, in timp ce selfie-urile noastre sunt mai sincere sau auto-ironice. Cu alte cuvine, simtim ca propriile selfie-uri sunt facute cu cele mai bune intentii, in timp ce altii sunt susceptibili de a fi acuzati de narcisism.

"Aceasta explica cum poate cineva sa isi faca selfie-uri fara a se simti narcisist", a declarat Diefenbach. "Daca majoritatea oamenilor cred acest lucru, nu este de mirare ca lumea este plina de selfie-uri". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate