Cautare


10 Aprilie 2017
Panasonic a prezentat in premiera in Romania LUMIX GH5

Prima camera DSLM din lume care inregistreaza imagini video 4K 60p/50p1 si 4K 30p 4:2:2 de 10 biti2 si 6K PHOTO

Ambasadorul Lumix Steven Clarey, cunoscut fotograf si videograf de sporturi extreme, a prezentat, in premiera in Romania, camera LUMIX GH5, cel mai nou model de top al camerelor DSLM LUMIX G, bazat pe standardul de sistem Micro Four Thirds. Noua camera furnizeaza performanta hibrida avansata pentru fotografii pasionati si cameramanii profesionisti care doresc sa captureze momente unice cu 4K VIDEO 60p/50p si 6K PHOTO.

Depasind toate standardele actuale ale camerelor mirrorless, acest nou produs determina seria LUMIX GH sa atinga noi performante unice. Bazandu-se pe o serie de tehnologii inovatoare pentru calitatea imaginii, sensibilitate si performanta, avand totodata dimensiuni mici pentru o portabilitate ridicata, noua camera hibrida LUMIX GH5 deschide calea catre o noua etapa a culturii fotografice si cinematografice.

Premiera pentru videografii din Romania

In atmosfera prietenoasa regasita la Clubul Equestria din Snagov, Ambasadorul Lumix Steven Clarey a impartasit videografilor romani din experienta sa cu Lumix GH5. El a exemplificat caracteristicile deosebite ale acestei camere prezentand o serie de inregistrari din cel mai recent proiect in care a fost implicat si anume cel in care l-a fotografiat pe cunoscutul surfer Dion Agius. La randul lor, videografii prezenti au avut ocazia sa interactioneze cu Lumix GH5 testand capabilitatile acesteia in contextul unui spectacol hipic  oferit de clubul Equestria. 

Calitate a imaginii nemaiintalnita in istoria camerelor LUMIX

Camera LUMIX GH5 poate realiza imagini de inalta calitate, redand fidel detalii din realitate printr-o rezolutie extrema si o reproducere a culorilor excelenta. in comparatie cu Lumix GH4, noul sau senzor digital LIVE MOS mareste numarul de pixeli cu 25%, de la 16,05 la 20,3 megapixeli, eliminand concomitent filtrul trece-jos, pentru o mai mare fidelitate cromatica. 

Totodata, camera LUMIX GH5 include si  Dual I.S. 2 – cea dea 2-a versiune a stabilizatorului de imagine dual (in obiectiv si in corpul camerei) pe 5 axe3 - care suprima neclaritatea printr-o modlitate mult mai eficienta si mai avansata, activa atat la inregistrarea imaginilor foto, cat si a celor video, inclusiv a videoclipurilor 4K. Combinatia dintre stabilizarea optica (O.I.S.)  si cea din corpul camerei (B.I.S.), compenseaza miscarile mult mai ample care in trecut erau imposibil de anulat. Senzorul giroscopic de inalta precizie al camerei LUMIX GH5 controleaza perfect tot acest proces, facand posibila utilizarea unui timp de expunere mai mare, cu maxim 5 trepte4. Acest lucru se face atat in modul  superangular cat si teleobiectiv, dar si in alte situatii speciale, precum pe timp de noapte sau la inregistrarea folosind o singura mana.

Prima camera DSLM din lume care indeplineste standardele profesionale de calitate 

Seria LUMIX GH a creat senzatie la nivelul industriei, atingand o performanta uimitoare la inregistrarea imaginilor video, incorporand functii avansate care raspund cerintelor standardelor profesionale de calitate.

Cu LUMIX GH5, viteza de citire a semnalului a fost accelerata, fiind cu pana 1,7 ori mai mare in noul senzor digital Live MOS, iar noul procesor Venus Engine le analizeaza cu o viteza de pana la 1,3 ori mai mare. Sinergia creata de acestea permite realizarea unor imagini video 4K 60p/50p fluide, cu o definitie extrem de inalta, pentru prima data intr-o camera mirrorless. De asemenea, poate efectua inregistrari video 4:2:2 / 10 biti, care reprezinta o calitate inalta, utilizata de obicei la producerea filmelor, cu o reproducere foarte fidela a culorii5. 

Utilizatorii pot alege cu usurinta unul din formatele populare MOV, MP4, AVCHD Progressive si AVCHD, la o varietate de frecvente de cadre, fara vreo limitare de timp de inregistrare pentru video FHD si 4K. Utilizatorii profesionisti care lucreaza in alte standarde pot alege  frecventa de sistem dorita, la 59,94 Hz (23,98 Hz), 50,00 Hz sau 24,00 Hz. 

Noul sistem de focalizare automata cu tehnologie avansata DFD nu rateaza niciodata vreun moment unic

Camera LUMIX GH5 este prevazuta cu noile tehnologii DFD (adancime de defocalizare)6 si Contrast AF (focalizare automata prin contrast), care nu doar calculeaza distanta pana la subiect, evaluand doua imagini cu niveluri diferite de claritate, ci si analizeaza in detaliu forma, dimensiunea, chiar si miscarea subiectului. Gratie noului Venus Engine, timpul de masurare a distantei fata de subiect este de 6 ori mai rapid, iar distanta este descompusa in planuri si in adancime de 2 ori mai repede. 

Drept urmare, camera LUMIX GH5 realizeaza o focalizare automata de viteza extrem de inalta, de aproximativ 0,05 sec7 si realizeaza fotografii in rafala de mare viteza, de 12 (AFS)/9 (AFC) fps, utilizand un declansator mecanic la rezolutia maxima. 

Iar pentru o focalizare mult mai precisa, numarul zonelor de focalizare a fost marit de la 49 la 225. Utilizatorii pot crea un grup de zone de focalizare, in functie de compozitie, pe care il pot controla cu usurinta cu un nou tip de joystick, localizat in zona degetului mare. Acest lucru este posibil chiar si atunci cand se utilizeaza LVF sau cand se ridica degetul de pe butonul declansator.

Noua functie 6K PHOTO a camerei LUMIX GH58 face posibila capturarea momentelor unice la o frecventa a  cadrelor de 30 fps, extragand cadrul cu cel mai bun moment din fisierul rafala 6K (cu aspect 3:2 sau 4:3) pentru a-l salva ca echivalentul unei fotografii de inalta rezolutie, de aproximativ 18 megapixeli. De asemenea, functia 4K PHOTO a fost imbunatatita, permitand acum o inregistrare de inalta viteza, cu o frecventa de cadre de 60 fps si cu o rezolutie echivalenta de aproximativ 8 megapixeli. Pentru fotografiile 6K/4K, sunt disponibile trei moduri exclusive din care se poate alege in functie de situatie; 6K/4K Burst (rafala 6K/4K), 6K/4K Burst Start/Stop (rafala 6K/4K start-stop) si 6K/4K Pre-burst (pre-rafala 6K/4K).

Mobilitate ridicata intr-o carcasa rezistenta la cele mai dificile conditii

Pentru a fi suficient de rezistenta in cele mai dificile conditii, structura principala a camerei LUMIX GH5 este compusa dintr-un sasiu fabricat in totalitate din aliaj de magneziu turnat sub presiune. Constructia rigida si etansarea fiecarei imbinari, a fiecarui buton, nu asigura doar rezistenta camerei la praf/stropi, ci si la temperaturi foarte scazute, de pana la -10 grade Celsius.

Camera LUMIX GH5 este prevazuta cu un locas dublu pentru carduri de memorie SD, compatibil cu UHS-II de inalta viteza si capacitate ridicata, o premiera la camerele digitale LUMIX. Utilizatorii pot alege cu usurinta metoda de inregistrare dorita: Relay Rec (inregistrare releu), Backup Rec (inregistrare de rezerva) sau Allocation Rec (inregistrare cu alocare).

Expansibilitate, accesorii optionale, alte functii

Camera LUMIX GH5 integreaza conectivitatea Bluetooth 4.2 si Wi-Fi® 5GHz (IEEE 802.11ac) pentru a oferi o experienta de inregistrare mai flexibila si transmiterea instantanee a imaginilor datorita operarii usoare.

Camera LUMIX GH5 este compatibila cu noul Grip cu acumulator suplimentar - DMW-BGGH5. Utilizand doi acumulatoari, unul in camera si grip, sistemul DMW-BGGH5 prelungeste durata de utilizare intre doua incarcari succesive, pentru efectuarea unor inregistrari mai indelungate.
Adaptorul pentru microfon DMW-XLR1, disponibil optional, este un  adaptor pentru microfon XLR, destinat inregistrarii sunetului stereo de inalta calitate.

Pentru economisirea energiei, camera intra automat in modul inactiv dupa ce senzorul LVF nu mai detecteaza ochiul. Sunt disponibile mai multe sisteme de declansare cu camera LUMIX GH5: Un declansator mecanic cu maximum 1/8000 sec, un declansator electronic, cu maximum 1/2000 sec, care poate fi utilizat cu blitul, in acelasi timp suprimand socul de declansare, si un declansator electronic fara soc de declansare, cu maximum 1/6000 sec. Actualizarile de firmware ulterioare vor adauga: capacitate de inregistrare video 4:2:2 de 10 biti, Full HD (programat pentru aprilie 2017), inregistrare video All-Intra 4:2:2, de 400Mbps, de 10 biti, la 4K 30p/25p/24p; inregistrare video de inalta rezolutie, Full HD, in modul anamorfic; Hybrid Log Gamma in modul Photo Style care va permite inregistrarea imaginilor video 4K HDR si tethering USB (toate programate pentru a doua jumatate a anului 2017).

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial in dezvoltarea de tehnologii electronice diverse si solutii pentru clienti in domeniul electronicelor de consum, aplicatiilor rezidentiale, auto, a solutiilor profesionale si in industria echipamentelor. De la infiintarea sa in 1918, compania s-a extins la nivel global si activeaza in prezent in peste 474 de sucursale si 94 de societati asociate la nivel mondial, inregistrand vanzari nete totale de  56,794 miliarde EUR (7,553 trilioane JPY) in anul incheiat la 31 martie 2016. Dedicata in permanenta atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizeaza tehnologiile proprii pentru a crea o viata si o lume mai bune pentru clientii sai. 
Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesati: 
 
http://www.panasonic.com/ro.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate