Cautare


08 August 2017
Emoji-urile ajuta la identificarea emotiilor si a sarcasmului

Emoji-urile au ajutat oamenii de stiinta sa antreneze computerele pentru a intelege sarcasmul.

Cercetatorii au folosit 1,2 miliarde de tweet-uri care contin cel putin unul dintre cele mai populare 64 de emoji-uri, pentru a dezvolta DeepMoji.

Algoritmul a invatat mai intai sa prezica ce emoji ar putea fi folosit si apoi sa recunoasca sarcasmul, permitand identificarea discursului de ura mai repede decat oamenii.

Acesta ar putea fi, de asemenea, utilizat pentru a evalua modul in care oamenii percep anumite marci sau pentru a imbunatati interactiunea umana cu programe inteligente precum chatboti.

"Pentru ca nu putem folosi intonatia din voce sau limbajul corpului pentru a contextualiza ceea ce spunem, emoji-urile sunt modul in care facem acest lucru online", a declarat Prof. Iyad Rahwan pentru revista MIT Technology Review.

Prof. Iyad Rahwan si studentul Bjarke Felbo au creat un site web care ii invita pe oamnei sa perfectioneze educatia DeepMoji, prin trimiterea si adnotarea propriilor mesaje.
Echipa intentioneaza sa lanseze codul algoritmului, pentru a putea fi folosit de alti cercetatori. 

"Folosirea emoji-urilor ca etichete pentru formarea retelelor neuronale este o idee minunata", a declarat Prof. Kerstin Dautenhahn, care studiaza interactiunea om-masina la Universitatea din Hertfordshire. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate