Cautare


22 Noiembrie 2017
Iranian acuzat de hack-ul Game of Thrones

Departamentul de Justitie al SUA acuza un barbat iranian de hacking in HBO, de scurgeri de scenarii Game of Thrones si de solicitarea unei rascumparari de 6 milioane de dolari.

Behzad Mesri este acuzat de faptul ca a accesat un computer fara autorizatie, in scopul de a obtine avantaje comerciale. 
Potrivit documentelor instantei, barbatul a lucrat pentru armata iraniana si a fost implicat intr-o campanie de discreditare a site-urilor americane. 

Se sustine ca barbatul a inceput sa efectueze recunoasterea online a retelelor computer si a angajatilor HBO in mai 2017.
"In urmatoarele doua luni, acesta a compromis cu succes mai multe conturi de utilizator pentru a obtine acces la serverele gigantului media", releva documentele.

"Prin intruziunile sale in sistemele HBO, Mesri a fost responsabil de furtul de date confidentiale si de de proprietate, incluzand...scenarii si rezumate pentru programe nelansate, inclusiv pentru episoade Game of Thrones". 
Cateva saptamani mai tarziu, sustin documentele, Mesri a pretins ca a furat aproximativ 1.5TB de date si a inceput o campanie de santajare care a inclus urmatorul e-mail trimis angajatilor HBO: "Buna tuturor ratatilor. Da, este adevarat! HBO este atacat". 

Nu este clar daca acestuia i s-a platit vreodata o rascumparare in bani sau Bitcoin.

Inca nu se cunoaste cum va pleda acuzatul. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate