Cautare


10 Ianuarie 2018
20th Century Fox, Panasonic si Samsung realizeaza experienta desavarsita de vizionare cu tehnologia HDR10+

20th Century Fox, Panasonic Corporation si Samsung Electronics anunta noi detalii cu privire la programul de certificare si logo asociat platformei deschise de metadate dinamice HDR fara redevente, numita HDR10+, care a fost initial anuntata anul trecut la IFA.

Platforma HDR10+ va fi in curand disponibila companiilor producatoare de continut, televizoarelor Ultra HD, Blu-ray playerelor, producatorilor de set-top box-uri, precum si comerciantilor de SoC (placa de baza cu procesor si placa video integrata), in schimbul unei taxe administrative nominale. Companiile vor putea vedea noul logo, se vor putea documenta despre cum pot obtine licenta pentru program si informatii despre specificatiile finale si documentele pentru folosirea programului si se vor putea inscrie pentru a primi o notificare atunci cand specificatiile tehnice pentru HDR10+ vor fi disponibile, la adresa www.hdr10plus.org. in plus, aplicatiile de generare a metadatelor pentru Blu-ray UHD a fost dezvoltata in parteneriat cu alte companii si va fi in curand disponibila creatorilor de continut, astfel ca playerele Blu-ray UHD vor putea fi incluse. Detalii cu privire la transferul de continut si formatul interfetei pentru linia de creare de continut vor fi facute publice in curand.  

HDR10+ va oferi cu adevarat o experienta HDR de cea mai inalta calitate prin intermediul unui program de certificare care va asigura redarea cu acuratete a continutului, respectand intentia creativa a regizorilor. De asemenea, deoarece mijloacele de productie au fost imbunatatite, creatorii vor incuraja o productie marita a continutului HDR premium.

Programul de licenta HDR10+ va pune la dispozitia companiilor interesate specificatiile tehnice si de testare necesare pentru a implementa tehnologia HDR10+ intr-un mod care asigura atat cea mai inalta calitate a imaginii cat si abilitatea producatorului de a aplica maparea culorilor intr-un mod inovativ. Programul vine cu un certificat prin care se garanteaza ca produsele HDR10+ au o calitate excelenta a imaginii si ca redau intentia regizorilor si a directorilor de imagine. Un produs cu un astfel de certificat va avea logo-ul HDR10+,  prin care se garanteaza calitatea excelenta a imaginii. 

Printre aspectele cheie ale programului se numara: 
Beneficii pentru producatorii de electronice (ex. TV, UHD Blu-ray, OTT STb etc), distributorii de continut, producatorii de SoC, editorii de continut si furnizorii de instrumente pentru crearea de continut
Licenta nu este per unitate.
O taxa anuala nominala pentru producatorii de electronice, producatorii de SoC si distribuitorii de continut 
Specificatii tehnice, specificatii de testare, logo/ghid logo HDR10+, brevet de la cele trei companii implicate direct in ceea ce priveste detaliile tehnice si de testare.
Certificatul pentru produse va fi emis de o a treia companie, un centru autorizat de testare.

Odata ce programul de licenta HDR10+ este deschis, cele trei companii fondatoare vor incorpora aceasta tehnologie in toate filmele Ultra HD care vor aparea, in anumite televizoare,  in Ultra HD Blu-ray playere si alte produse. 

”A fost important pentru noi sa cream un sistem deschis care este flexibil si care ofera o experienta cinematografica mai aproape de intentia creativa a cineastului”, a declarat Danny Kaye, vicepresedinte executiv la 20th Century Fox si managing director al Laboratorului de Inovatie Fox.

”impreuna cu Samsung si Panasonic, avem ca obiectiv standardizarea procesului de licentiere, astfel incat sa le fie mai usor partenerilor, inclusiv creatorilor de continut si producatorilor de televizoare si alte electronice, sa incorporeze aceasta tehnologie si sa imbunatateasca experienta cinematografica pentru toate tipurile de public”. 

Sprijinul pentru HDR10+ este in crestere si companiile sunt nerabdatoare sa aplice specificatiile 3C si programul de certificare. Peste 25 de companii din mai multe industrii si-au exprimat interesul in a sprijini platforma HDR10+, intarindu-i astfel drumul spre succes.
Amazon Prime Video, este primul furnizor de streaming care va beneficia de HDR10+, astfel toata libraria Prime Video HDR este disponibila in HDR10+. Catalogul Prime Video HDR10+ include sute de ore de continut printre care: The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel, Jean-Claude Van Johnson, The Tick and The Man in the High Castle si alte sute de titluri cu licenta.  

De asemenea, si Warner Bros Home Entertainment, dupa ce a analizat timp de un an, va folosi HDR10+ pentru a livra continut pe televizoarele Samsung, Panasonic si alte televizoare 4K HDR compatibile cu tehnologia HDR10+. ”Warner Bros a fost mereu preocupata sa furnizeze consumatorilor cea mai buna experienta de entertainment la domiciuliu”, a declarat Jim Wuthrich, presedintele Americas and Global Strategy, Warner Bros Home Entertainment. ”Cu HDR10+, WB poate aduce cu o mai mare acuratete viziunea cineastului si vastul nostru catalog de peste 75 de titluri 4K HDR in casele consumatorilor cu o gama larga de televizoare compatibile cu HDR10+”. 

Noua tehnologie HDR10+ optimizeaza calitatea imaginii pentru urmatoarea generatie de ecrane prin folosirea maparii culorilor pentru a reflecta variatii ale luminozitatii, saturatiei culorii si contrastului de la cadru la cadru sau de la scena la scena, ceea ce duce la o experienta a vizionarii imbunatatita. Tehnologia HDR10+ optimizeaza performanta multor televizoare 4K UHD, permitand playback-ul pe o gama larga de televizoare de ultima generatie si apropiind experienta vizionarii a consumatorului de intentia creativa originala a filmelor de la Hollywood. 

”Punand laolalta know how-ul si tehnologia celor trei companii fondatoare, HDR10+ are potentialul de a livra beneficii considerabile din perspectiva calitatii imaginii atat pentru consumatori, cat si pentru creatori”, a declarat Toshiharu Tsutsui, directorul Diviziei de Business a televizoarelor Panasonic. ”in consecinta, anticipam un mare sprijin pentru HDR10+”. 

”Samsung si-a luat un angajament cu privire la inovatiile tehnologice ale televizoarelor noastre si HDR10+ reprezinta o evolutie in materie de calitate a imaginii pentru cea mai buna experienta de vizionare posibila”, a declarat Jongsuk Chu, vicepresedinte senior al Visual Display Business la Samsung Electronics. ”De asemenea, am creat platforma HDR10+ pentru a incuraja evolutii viitoare si astfel sa continuam sa livram tehnologie imbunatatita in anii care urmeaza”. 
 
20th Century Fox, Panasonic si Samsung vor face demonstratii tehnice ale tehnologiei HDR10+ la CES 2018. Jurnalistii acreditati sau cei interesati de program pot face o programare pentru a vizita 20th Century Fox la adresa de email chriss.bess@fox.com. Jurnalistii acreditati pot vedea demonstratia tehnologiei HDR10+, realizata de Panasonic in spatiul destinat din cadrul MGM Grand Conference Centre. De asemenea, o demonstratie va fi tinuta si la evenimentul Samsung First Look la Enclave Las Vegas, pe 7 ianuarie. 

Pentru a afla mai multe despre programul de licenta HDR10+, va invitam sa contactati biroul administrativ la info@hdr10plus.org

Despre Twentieth Century Fox Home Entertainment

Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC (TCFHE) este o companie lider mondial in marketing, vanzari si distributie a tot ceea ce produce sau achizitioneaza Fox, inclusiv parti terte precum parteneriatele pentru filme sau programarea televizoarelor. in fiecare an, TCFHE isi extinde portofoliul de produse globale multi-premiat prin introducerea de continut nou de entertainment prin intermediul unor formate deja consacrate sau in curs de dezvoltare, inclusiv DVD, Blu-Ray, Digital si VOD. Twentieth Century Fox Home Entertainment este o companie subsidiara a 20th Century Fox, o companie a 21st Century Fox. 
 
Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial in dezvoltarea de tehnologii electronice diverse si solutii pentru clienti in domeniul electronicelor de consum, aplicatiilor rezidentiale, auto, a solutiilor profesionale si a echipamentelor industriale. Sarbatorind in 2018 100 de ani la infiintarea sa, compania Panasonic este activa la nivel global, fiind prezenta acum in peste 495 de sucursale si 91 de societati asociate la nivel mondial, inregistrand vanzari nete totale de 61,711 miliarde EUR in anul incheiat la 31 martie 2017. Dedicata in permanenta atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizeaza tehnologiile proprii pentru a crea o viata mai buna si o lume mai buna pentru clientii sai.
Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesati: http://www.panasonic.com/ro

Despre Samsung Electronics Co., Ltd. 

Samsung inspira lumea si construieste viitorul cu idei si tehnologii revolutionare. Compania redefineste lumea televizoarelor, smartphone-urilor, electronicelor ce pot fi purtate, tabletelor, electrocasnicelor digitale, sistemelor de operare de retea, sistemelor LSI si solutiilor LED.  Pentru cele mai noi stiri, va rugam sa accesati Samsung Newsroom la adresa http://news.samsung.com.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate