Cautare


12 Aprilie 2018
"Sfantul Graal" al cartilor lui J.R.R. Tolkien va sosi in luna august

The Fall of Gondolin are loc cu mii de ani inainte de evenimentele celebrei aventuri Lord of the Rings.

J.R.R. Tolkien, autorul The Hobbit si The Lord of the Rings, a murit in 1973. Insa fanii vor avea ocazia de a citi o noua carte a acestui autor in luna august. 

HarperCollins va publica The Fall of Gondolin in 30 august, a anuntat editura marti. Cartea a fost editata de fiul lui Tolkien, Christopher, si a fost ilustrata de Alan Lee. 

Cartea povesteste despre intemeierea orasului elf Gondolinn si este considerata una dintre Povestile Pierdute ale lui Tolkien.

"Nu am indraznit niciodata sa visam ca vom vedea aceasta poveste publicata", a declarat Shaun Gunner, presedintele Tolkien Society, pe pagina web a grupului. "The Fall of Gondolin este, pentru multi din comunitatea Tolkien, "Sfantul Graal" al textelor lui Tolkien, alaturi de The Children of Hurin si Beren and Luthien. Aceasta frumoasa poveste surprinde ascensiunea si caderea unui mare regat elf, care a avut loc cu milenii inainte de evenimentele descrise in The Lord of the Rings". 

Se crede ca Tolkien a inceput sa scrie povestea in 1917, in timpul recuperarii unei boli contractate in timpul Primului Razboi Mondial. 

Aceasta poveste urmeaza unei alte publicatii postum, The Tale of Beren and Luthien, care a fost lansata in 2017. 

Tolkien a intrat in atentie in ultima vreme datorita transformarii seriei The Lord of the Rings intr-o serie de streaming pentru Amazon.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate