Cautare


25 Aprilie 2018
Multumita streaming-ului, vanzarea de muzica la nivel global a crescut cu 8,1%

2017 a fost al treilea an consecutiv de crestere a vanzarilor de muzica dupa 15 ani de declin.

Datorita streaming-ului, industria muzicala globala infloreste. 

Veniturile au crescut cu 8,1% anul trecut la 17,3 miliarde de dolari, a declarati marti Federatia Internationala a Industriei Fonografice, sau IFPI. A fost al treilea an consecutiv de crestere dupa 15 ani de declin si a fost determinata de un salt de 41,1% al veniturilor provenite din streaming, potrivit grupului de comert international al industriei de inregistrari. 

A fost, de asemenea, cea mai ridicata rata de crestere din 1919 incoace, cu aproape un secol in urma, cand filmele populare erau mute.

Pentru prima data, streaming-ul a fost cea mai mare sursa de venit pentru muzica la nivel global, cu o cota de 38%. Abonamentele platite - sursa principala a cresterii veniturilor - au crescut cu 64 milioane de noi membri, ajungand la un numar total de 176 milioane la sfarsitul anului 2017, o crestere de peste jumatate. 

Intre timp, descarcarile digitale au scazut cu 20,5 procente. 

Datele evidentiaza popularitatea streaming-ului de muzica, care a depasit descarcarile digitale ca principal model de business al industrie muzicale in doar cativa ani. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate