Cautare


YouTube dezvaluie un nou serviciu de streaming de muzica
18 Mai 2018 Multimedia

YouTube dezvaluie un nou serviciu de streaming de muzica

YouTube lanseaza un serviciu de streaming de muzica, oferind atat clipuri video cat si track-uri audio in incercarea de a concura cu cei de la Spotify si Apple Music.

YouTube Music va combina milioane de track-uri "oficiale" cu un catalog vast de raritati si remix-uri incarcate de catre utilizatorii YouTube. 
Acesta fi lansat in cinci tari, intre care SUA si Mexic, in 22 mai. 

Compania detinuta de catre Google a declarat ca YouTube Music va ajunge in curand in Europa.

Managerul de produs YouTube Music, Elias Roman, a declarat: "Zilele de sarituri intre multiple aplicatii muzicale si YouTube s-au terminat. Fie ca doriti sa ascultati sau sa vizionati ori sa descoperiti, totul este aici". 

Intr-un blog post, acesta a adaugat ca serviciul va oferi un amestec de "cantece oficiale, albume, mii de playlist-uri si radio artist, precum si catalogul extraordinar de remix-uri, performante live, cover-uri si videoclipuri muzicate pe care nu le puteti gasi in alta parte". 

Roman a promis ca noua aplicatie va oferi playlist-uri personalizate bazate pe istoricul streaming al utilizatorilor, la fel ca Spotify Discover Weekly.

Se intelege ca YouTube Music va inlocui in cele din urma Google Play Music, care este actuala oferta de streaming a companiei. 

Actualii clienti ai Google Play Music vor primi un pachet YouTube Music gratuit, iar Roman i-a reasigurat pe utilizatori ca playlist-urile lor, achizitiile si descarcarile vor ramane intacte odata ce Google Play este eliminat.

YouTube este deja cea mai populara platforma de difuzare a muzicii din lume (excluzand China), reprezentad 46% din totalul ascultarilor de muzica. 

Desi site-ul atrage peste un miliard de fani ai muzicii in fiecare luna, a fost in mod repetat atacat de catre industria muzicala pentru faptul ca permite utilizatorilor sa incarce videoclipuri care incalca drepturile de autor si pentru ca nu a platit in mod corect artistii. 

Noul serviciu este o dovada a apropierii dintre Google si industria muzicala, iar noile acorduri de licentiere au fost negociate anul trecut.

Desi YouTube are peste un miliard de utilizatori lunar, compania detinuta de catre Google se afla in spatele concurentei atunci cand vine vorba despre abonamente contra cost. 
Actualele sale oferte - Google Play si YouTube Red au o baza de utilizatori combinata de 7 milionae de abonati platitori. 
Spotify are in prezent 75 milioane de abonati, in timp ce Apple Music are 42 milioane, iar inca 8 milioane beneficiaza de un abonament gratuit timp de trei luni. 

Cele cinci teritorii in care YouTube Music se va lansa sunt SUA, Australia, Mexic, Coreea de Sud si Noua Zeelanda. Acestea sunt si zonele in care YouTube Red exista deja. Serviciul va fi in curand redenumit in YouTube Premium, care va include acces la YouTube Originals, precum si la YouTube Music, pentru 11.99 dolari pe luna. Pretul platit in prezent de catre abonatii YouTube Red nu se va modifica.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate